Sigma hostí v hanácko-slezském derby SFC Opava - OLOMOUC.CZ
Reklama

Pondělí 23. září 2024, svátek má Berta, venku je 9.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma hostí v hanácko-slezském derby SFC Opava

Sport

20.3.2015 aktualizováno 20.3.2015 13:07

Autor: rhe

Fotbalisté SK Sigma Olomouc hostí v 19. kole v derby FNL Slezský FC Opava. Hanáci drží skvělou sérii čtrnácti zápasů bez porážky, kterou načali právě v 5. kole 30. srpna v Opavě, kde remizovali 0:0. Nyní budou chtít svěřenci Leoše Kalvody přidat na postupovou šňůru další korálek vítězství. Zápas začíná v sobotu v 15 hodin na Andrově stadionu.

Sigma začala jaro výborně a zatím kráčí velmi jistě za jednoznačným a deklarovaným cílem, postupem zpět do Synot ligy. Hanáci zatím zdolali doma Varnsdorf (2:1) a Sokolov (7:0) a tři body dovezli také ze Znojma (2:1). Na prvním místě mají náskok sedmi bodů na druhý Varnsdorf a deseti na třetí Sokolov. Další tříbodová výhra by Olomouc přiblížila k postupu zase více.
Těžký duel očekává kouč Sigmy Leoš Kalvoda. "Opava hraje velmi dobře směřem dopředu. Viděl jsem duel s Třincem a měli tam kvalitu. Hrají kolektivně, kompaktně, mají nebezpečné standardky."
V realizačním týmu SFC je bývalý kapitán Sigmy a také trenér Radim Kučera, který zná kádr Olomouc velmi dobře. Jak ho překvapit? "Oba týmy se znají dobře. Rozhodne to, jaký hráči předvedou výkon v daném utkání. My respektujeme sílu Opavy. Hráči jako Pospěch, Mikula, Horka, Kuzmanovič jsou kvalitní. Myslím si, že nepatří v tabulce na osmé místo, ale výše. Diváci se mají na co těšít, my se budeme snažit zvítězit," řekl k soupeři trenér Olomouc Leoš Kalvoda.
Jak vidí duel záložník SK Sigma Olomouc Jan Navrátil. "Jednoduché to nebude. Zápas na podzim tam už byl docela vyhecovaný z obou dvou stran. Myslím, že to bude podobné, je to utkání s nádechem derby, určitě to bude těžký zápas," řekl "Nava" na klubovém webu.
Na podzim mělo utkání Opava vs. SK Sigma minimálně atmosférou parametry nejvyšší soutěže. Pěkná návštěva by mohla dorazit také v sobotu na Andrův stadion. "Věřím, že to tak bude. Přijdou i fanoušci z Opavy, když jsme hráli tam, tak oba tábory vytvořily super atmosféru. Takže doufám, že i teď bude mít zápas v hledišti dobré parametry, že přijde hodně našich fanoušků a poženou nás dopředu," dodal Navrátil.

SFC Opava je v tabulce v klidném středu na osmém místě. V posledním kole doma porazila Opava Třinec 3:1. Trenéři Jan Baránek a Radim Kučera se opírají o zkušené hráče Vaška, bývalého reprezentanta a hráče bundesligové Mohuče Zdeňka Pospěcha. Trenérům chybí stoper Dvorník, kterého v přípravě srazilo při tréninku na kole auto a zatím se zotavuje ze zranění. Na podzim byli v kádru SFC na hostování ze Sigmy Petrové Ševčík a Vavřík, které si olomoucký tým stáhl. Do Opavy poslal na jaro defenzivního záložníka Jakuba Habustu.
Slezané budou sice v utkání na Hané outsiderem, ovšem jistě se mohou těšit na podporu svých fanoušků, kterých se do Olomouce chystá velký počet. Ti budou především zvědaví, zda se mužstvu trenéra Baránka podaří navázat na poslední domácí výhru proti Třinci, díky které Slezský FC poskočil na osmou příčku tabulky.
Utkání mezi Slezským FC a Olomoucí bylo vyhodnoceno jako rizikové. I z toho důvodu bude sektor hostů, který je omezen kapacitou 651 míst k sezení, pod zvýšeným dohledem pořadatelské služby a policie.

SK Sigma Olomouc - SFC Opava, sobota 21. března, 15:00 Andrův stadion
Rozhodčí: Julínek - Vysloužil a Jiřík.
Pravděpodobné sestavy: SK Sigma Olomouc: Reichl - Kušnír, Rajnoch, Šindelář, Vepřek - Houska, Cana - Petr, Ordoš, Navrátil - Vašíček. Trenér: Leoš Kalvoda.
Opava: Vašek – Pospěch, Horka, Mikula, Hrabina – Habusta – Jurečka, Janetzký, Jursa, Schaffartzik – Kuzmanovič.Trenér: Jan Baránek.

Poslední vzájemný zápas, 30.8. 2014 v Opavě
SFC Opava – SK Sigma Olomouc 0:0
Rozhodčí: Marek – Pelikán, J. Paták. ŽK: Grussmann – Vepřek, Janotka. Diváci: 4231.
Opava: Květon – Pospěch, Mikula, Dvorník, Čelůstka – Metelka, Horka – Svatonský (90. Hrabina), Grussmann (87. Neubert), Schaffartzik – Machálek (90. Kuzník). Trenér Jan Baránek.
SK Sigma: Reichl – Janotka, Rajnoch, Škerle, Vepřek – Zahradníček (62. Varadi), Ordoš (80. Plšek), Cana, Houska, Navrátil – Vašíček (88. Rolinc). Trenér Leoš Kalvoda.

Reklama

Gyros U Varny

Katalog firem » Restaurace, stravování » Fast Food, Rychlé občerstvení

Rozšířená pobočka BIG FOOD POINT v Riegerově ulici Vám nyní nabízí nejen GYROS KEBAB, ale i PIZZU mnoha druhů ( hawai, salámová, žampionová, brokolice s nivou, šunková, špenátová, tuň...