Tichánková Natálie - OLOMOUC.CZ
Reklama

Neděle 8. září 2024, svátek má Mariana, venku je 21.2 °C

Kdo je kdo v Olomouci

Foto: Daniel Schulz

Natálie Tichánková

* 1990, Havířov

Herečka a zpěvačka

Po maturitě na Matičním gymnáziu v Ostravě studovala muzikálové herectví na Janáčkově akademii múzických umění v Brně. Ještě před tím, než nastoupila dráhu činoherní a muzukálové herečky, měla za sebou několik úspěchů v mnoha pěveckých soutěžích – Československá Superstar, Robin Hood: Cesta ke slávě a Elán je Elán, kde postoupila až do semifinálových kol.

Po absolvování JAMU v roce 2014 se věnovala muzikálu, opeře, činohře i alternativnímu a pohybovému divadlu. Hostovala např. v Městském divadle Brno, v pražském Hudebním divadle Karlín, ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti, v Národním divadle v Brně, v divadle Husa na provázku a v Těšínském divadle.

Od sezony 2017/2018 je členkou činohry Moravského divadla, kde ztvárnila mnoho výrazných rolí, včetně titulní v muzikálu Hello, Dolly! Aktuálně se představila jako Eliška Junková v muzikálu ELA!

V současné době stále hostuje v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě, v divadle Palace v Praze a v zájezdové inscenaci Odhalená pravda agentury StageArtcz. V roce 2016 prošla stáží pod vedením hlasové coachky Mary Hammond v Londýně. Na televizních obrazovkách jste ji mohli vidět v několika seriálech (Všechny moje lásky, Rozsudek aj.) či v reklamních spotech (Teekanne, Aurisclean aj.). Svůj hlas propůjčila do reklam, rádií či audio knížek (Mnich, který prodal své ferrari aj.).

Kromě divadla se věnuje své kapele 4GOOD. V roce 2022 vydali své debutové eponymní album.

Je svobodná, žije v Olomouci.