BK Olomoucko prohrálo s USK - OLOMOUC.CZ
Reklama

Neděle 6. října 2024, svátek má Hanuš, venku je 8 °C

BK Olomoucko prohrálo s USK

Sport

5.10.2024

Proti USK Praha basketbalisté BK Olomoucko v 5. kola Kooperativa NBL marně usilovali o druhé vítězství v sezoně. Po dramatickém průběhu prohráli 80:88, přestože ve druhém poločase odkázali stáhnout i šestnáctibodové manko.

První úspěšný útok zápasu proměnil trojkou Švec a od tohoto okamžiku domácí pouze dotahovali ztrátu několika bodů. Hráči Olomoucka několikrát chybovali v obraně a toho vysokoškoláci dokázali využít. V polovině 9. minuty vedly Sovy poprvé dvouciferným rozdílem 24:13, když se z dálky trefil Eduardo, ta také díky tomu Hanáci první část duelu ztratili v poměru 16:27.

Ve 12. minutě už to bylo z domácího pohledu 18:32, pak ale přišla série devíti bodů v řadě a snížení na 27:32. O pět minut později se ke slovu pro změnu dostali vysokoškoláci. Na začátku 19. minuty se probili k výsledku 48:32 a domácí byli rádi, že do konce poločasu stačili osm bodů ztráty umazat – 40:48.

Po obrátce Hanáci přidali a ve 25. minutě se po šestkách Wertze přiblížili na rozdíl jediného bodu. Pražané se sice dokázali na chvíli odpoutat, k většímu vedení se ovšem nedostali a do poslední části hráči olomouckého klubu vstupovali za stavu 55:59 s vědomím, že jde skóre otočit.

Jejich víru podpořil trojkou Nábělek, následovala ale hostující série šesti bodů. Otěže vzápětí převzali Hanáci a ve 35. minutě po smeči Asberryho se poprvé v zápase dostali do vedení (68:66). Minimální vedení si užili ještě dvakrát, na začátku 39. minuty přesto prohrávali 74:77 a šlo se do vypjaté koncovky. V ní byli klidnější hosté a udrželi vedení díky přesným trestným hodům po taktických faulech.

„Jsem zklamaný z porážky. Nám patří kredit za to, jak jsme se vrátili do zápasu, soupeři za skvěle zvládnutou koncovku. Nedokázali jsme se dostat do snadných střeleckých pozic, to potřebujete, když chcete vyhrát. Na konci zápasu se to několikrát povedlo, nedokázali jsme ale šance proměnit. Mrzí nás to, ale vrátíme se, a budeme silnější,“ řekl Andrew Hipsher, trenér BK Olomoucko.

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Pánské kotníkové boty.
BUGATTI, MUSTANG, s.OLIVER, TOM TAILOR, NAGABA.
SKLADEM JEN OMEZENÝ POČET VELIKOSTÍ.

Udělejte si radost a pořiďte si nové boty. Kdo je připraven není zaskočen

Podívejte se na kvalitní pánské a dámské boty co jinde nekoupíte.
Rezervujte si vaši velikost v našem eshopu - obuvhulman.cz

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc