Basketbalisté BK Olomouc nezvládli Brno - OLOMOUC.CZ
Reklama

Neděle 29. září 2024, svátek má Michal, venku je 8.8 °C

Basketbalisté BK Olomouc nezvládli Brno

Sport

28.9.2024

Hodně dramatické střetnutí odehráli hráči BK Olomoucko ve 3. kola Kooperativa NBL. Na domácí palubovce s Brnem dlouho prohrávalo, přesto se v poslední čtvrtině dostalo do vedení a mělo šanci utkání zvládnout. Domácí nakonec přesto prohráli 67:78, když neubránili především Richarda Bálinta, autora čtyřiadvaceti bodů.

Úvod utkání opanoval právě brněnský rozehrávač, který zařídili šest z osmi úvodních bodů svého týmu a poslal Brno do vedení. na začátku 6. minuty už Hanáci prohrávali dvouciferným rozdílem, když si v obraně nedokázali poradit s kombinacemi soupeře. Dvě minuty před koncem desetiminutovky sice Carter snížil na 11:19, poslední minuty přesto opět patřili hostům, kteří po zahajovací periodě vedli 27:13.

Ve 12. minutě Olomoucko prohrávalo o patnáct bodů, pak se ale soupeři zadalo postupně přibližovat. Velký nápor si hráči schovali na poslední tři minuty poločasu, kdy inkasovali jediný bod a sami dokázali své akce dotáhnout do úspěšného konce. Poločasové skóre 32:38 stanovil z trestných hodů Carter.

Domácím nevyšel ani začátek třetí čtvrtiny. Po pěti minutách prohrávali 37:53, pak ovšem výrazně přidali a na konci osmadvacáté minuty Wertz trojkou vyrovnal na 53:53. Do poslední části střetnutí tak soupeři vystupovali za stavu 55:57 a měli oba téměř totožnou šanci na vítězství.

Po osmi bodech v řadě se dokonce domácí dostali ve 32. minutě do vedení 63:57 a zdálo se, že předvedou dokonalý obrat. Brno si vzalo náskok zpět čtyři minuty před koncem a vítěze tak určila až koncovka, v níž měli lepší nervy hostující basketbalisté.

Reklama

Morgan’s Restaurant

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Rádi bychom Vás vzali na plavbu plnou skvělého jídla, pití a zábavy, kterou ocení nejen Vaši přátelé, ale také rodina nebo třeba kolegové z práce. To vše v samém srdci Olomouce, v objek...