Basketbalisté BK Olomoucko mají další výhru - OLOMOUC.CZ
Reklama

Neděle 27. října 2024, svátek má Šarlota, Zoe, venku je 11 °C

Basketbalisté BK Olomoucko mají další výhru

Sport

26.10.2024

Druhé domácí vítězství v řadě získali hráči BK Olomoucko, kteří po dobrém výkonu porazili Jindřichův Hradec 93:81. Výhrou tak přivítali na světě také čerstvě narozenou Lauru, dceru Martina Nábělka, jednoho z kapitánů týmu.

Dlouhé minuty se soupeři pravidelně střídali ve vedení a fanoušci sledovali atraktivní hru koš za koš. V závěru čtvrtiny se domácí od protivníka odpoutali až na rozdíl pěti bodů a první fázi střetnutí ovládli v poměru 26:21.

V náporu Olomoucko pokračovalo i na začátku další periody. Ve 12. minutě Keeller zvyšoval na 30:23 a hosté brali oddechový čas. Ani krátká pauza ofenzivu domácích nezastavila. Po dalších dvou minutách vedli poprvé dvouciferným rozdílem 37:26 a nadějný náskok udrželi až do poločasové přestávky – 52:43.

Úplný začátek třetí části utkání hosté využili ke snížení skóre na rozdíl pěti bodů, pak ovšem domácí střelci jasně ukázali, kdo je v Čajkaréně doma. Ve 27. minutě po sérii pohledných akcí poprvé vedli dvacetibodovým rozdílem a do poslední části vstupovali za stavu 74:53.

Jihočeši se z těžkého direktu v poslední části duelu nedokázali zvednout, byli smíření s porážkou a tempo na obou stranách díky tomu lehce opadlo. Tři a půl minuty před koncem Nábělek trojkou navýšil na 90:67 a to byl pro domácí lavičku signál, aby se na palubovku dostali i obvykle méně vytížení hráči.

„Mám pochopitelně radost z vítězství i z toho, jak k utkání hráči přistoupili. Dokázali rozhodnout ještě před vstupem do koncovky, i díky tomu mohli na palubovku další kluci. Máme obrovskou radost, že jsme vítězství mohli dopřát i Martinu Nábělkovi, kterému se narodila dcera a je tahounem týmu i osobností v kabině,“ řekl trenér BK Olomoucko Andrew Hipsher.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip