Basketbalisté BK Olomoucko zlobili Nymburk jen poločas - OLOMOUC.CZ
Reklama

Sobota 28. září 2024, svátek má Václav (dnes je Den české státnosti), venku je 12.9 °C

Basketbalisté BK Olomoucko zlobili Nymburk jen poločas

Sport

25.9.2024

Na půdě úřadujícího nymburského šampiona odehráli basketbalisté BK Olomoucko velice sympatický první poločas a velkého favorita duelu pořádně potrápili. Až po obrátce se domácí prosadili a vyhráli 107:73, když druhý ovládli čtyřiadvaceti bodovým rozdílem.

Na první bod se čekalo až do konce 3. minuty, do té doby střelci obou týmů zahodili třináct pokusů. Pak ovšem hráči výrazně zlepšili svou mušku a výsledkem byla zajímavá přestřelka, v níž byli po deseti minutách těsně lepší domácí, kteří vedli 21:20

Vyrovnaná partie pokračovala i ve druhé desetiminutovce. Hráči Olomoucka trefovali těžké trojkové střely a po jedné z nich Nábělek zajistil svému týmu ve 14. minutě vedení 31:29. Po oddechovém čase Nymburk přidal v obraně, což mu zajistilo až osmibodový náskok. Jejich nápor zastavil střelou z dálky Žák, další důležité body přidal Carter. Přesto si úřadující mistr zajistil do přestávky dvouciferný náskok. Za stavu 45:55 ale nebylo z pohledu Hanáků nic ztraceno.

Z pohledu konečného výsledku byla rozhodující pasáž mezi 12. a 14. minutou. Nymburk sérií deseti bodů v řadě Olomoucku odskočil a do poslední čtvrtiny vstupoval za stavu 80:60 s pohodlným dvacetibodovým náskokem.

Přestože Hanáci i nadále dávali do utkání maximum, rozjetou polabskou mašinu dokázali pouze chvílemi přibrzdit. Soupeři nedokázali překonat poprvé hranici stovky, o což se postaral ve 38. minutě trojkou Shumate, kterého ještě do konce utkání dvakrát napodobil Tůma a stanovil konečný výsledek.

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Kotníkové boty, BESTSSELER od značky Nagaba.

Udělejte si radost a pořiďte si nové boty.

Podívejte se na kvalitní pánské a dámské boty co jinde nekoupíte.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
Otevřeno máme:
Po-Pá-9-17 hod.
So-9-12 hod.
www.obuvhulman.cz