Basketbalisté Olomoucka se postaví proti neporaženému Písku - OLOMOUC.CZ
Reklama

Sobota 12. října 2024, svátek má Marcel, venku je 8.4 °C

Basketbalisté Olomoucka se postaví proti neporaženému Písku

Sport

11.10.2024

Autor: red

Ve skvělé formě hrající Sršni budou sobotním soupeřem basketbalistů BK Olomoucko. Duel 7. kola Kooperativa NBL se hraje od 18 hodin, domácí se budou snažit ukončit neporazitelnost Písku, který ovládl všech šest předchozích zápasů a společně s Nymburkem je jediným neporaženým týmem soutěže.

Foto: BK Olomoucko

„V obraně potřebujeme zopakovat předchozí výkon v Děčíně. Písek má výbornou ofenzivní formu a v průměru dává přes šestadevadesát bodů. Jejich střelce potřebujeme zastavit, stejně tak rychlý přechod do brejků, což je velká zbraň Sršňů,“ uvědomuje si přednosti protivníka olomoucký trenér Andrew Hipsher.

Basketbalisté z Písku ani v nové sezoně neustoupili ze svého herního projevu, který je postavený na velkém počtu rotujících hráčů a vysoké intenzitě. Hned osm Sršňů stráví na palubovce v průměru přes devatenáct minut. Střelecky v úvodu sezony září Martin Svoboda, dalším lídrem je rozehrávač Vojtěch Sýkora.

„Náš soupeř má ve svém středu zajímavé hráče, hlavní předností Písku je ovšem týmová spolupráce. Stačí se podívat na počty asistencí v každém zápase. Proto mají hned pět dvouciferných střelců. Musíme si pohlídat všechny, nelze se soustředit pouze na některé hráče,“ připomíná svému týmu kouč Hipsher.