Café Kitchen: Stylový podnik, kam můžete zajít na kávu, jídlo či tu uspořádat svatbu - OLOMOUC.CZ
Reklama

Neděle 8. září 2024, svátek má Mariana, venku je 21.2 °C

Café Kitchen: Stylový podnik, kam můžete zajít na kávu, jídlo či tu uspořádat svatbu

PR ČLÁNEK

25.7.2024

roc pr

Na olomoucké gastromapě už je pár týdnů zabodnutá nová vlaječka v oblasti Hodolan. V květnu tam začal fungovat stylový podnik s názvem Café Kitchen. Potrpí si tu na kvalitě, která začíná už u výběru surovin. A můžete si tu nejen příjemně posedět, dát si skvělou kávu, domácí zákusek či jídlo, ale prostory se nabízí i ke konání akcí. Třeba svateb, kongresů, či různých oslav. Pojďte s námi nakouknout dovnitř.

Otevřeno každý den 07:00-22:00

Lipenská 13, Olomouc - Hodolany

tel.: 601 208 208

cafekitchen.cz

Café Kitchen se nachází na křižovatce Rolsberské a Lipenské, naproti někdejšímu hodolanskému divadlu. Novostavba je nepřehlédnutelná a stylová už zvenku. "Už nějakou dobu tu fungují apartmány a tak se zrodila myšlenka, že by bylo příjemné, udělat pro hosty nějaké zázemí, třeba kavárnu," popisuje manažer restaurace Tereza Doleželová. Původní nápad se poměrně rychle rozrostl. "V okolí tu samozřejmě jsou vyhlášené podniky, ale jsou úzce specializované a chybí tu místo, kam můžete zajít třeba několikrát týdně. Tak jsme si řekli, že když už budeme budovat, můžeme vlastně otevřít i restauraci. A vytvořit tak podnik, kam zajdou nejen ubytovaní hosté z apartmánů, ale i lidé z blízkého či vzdálenějšího okolí," vypráví Doleželová. Nakonec se zrodil koncept, který dostal jméno CAFE KITCHEN. "Hledali jsme název, který by jasně deklaroval, že sem můžete zajít na kávu i na jídlo. A CAFE KITCHEN to podle nás velmi vystihuje," říká Tereza Doleželová.

Foto: archiv Café Kitchen

Restaurace, sál i terasa

Od začátku bylo jasné, že podnik nehodlá přistoupit na žádné kompromisy. A to jak při plánování stavby, vybavení interiérů, tak v přístupu ke gastronomii. Vznikla tak dvoupatrová budova s velkorysými prostorami. V přízemí se nachází kavárna a restaurace, v patře potom najdete designový kongresový sál. Podnik je spojen s apartmány, sál s kapacitou až 168 míst (divadelně uspořádaných) se tak nabízí ke konání kongresů. Využít ho lze také na různé firemní či soukromé akce. "V sále máme audiovizuální vybavení, včetně špičkového dataprojektoru, projekční stěny a pódia. Do budoucna bychom tu rádi pořádali i nějaké kulturní akce," prozrazuje manažerka podniku.
Cafe Kitchen je také přímo ideálním místem pro konání svateb. "Máme tu totiž krásnou střešní terasu. V teplých měsících je na ní možno provést obřad s tím, že zázemí je potom v sále," nastiňuje Doleželová.

Foto: archiv Café Kitchen

Kuchyně bez kompromisů

V Café Kitchen se od začátku vydali cestou dobré kuchyně. Vaří pro hosty tak, aby se k nim vraceli. V kuchyni funguje zapálený tým profíků. Pekaři každý den pečou pečivo, které si můžete dát v restauraci, nebo si ho odnést s sebou domů. Cukráři pod taktovkou Jana Coufala vytvoří úsměv při každém kousnutí do jejich dezertu. I zákusky a dorty si můžete objednat nebo vzít domů "
A na co si do Cafe Kitchen zajít?
"Můžete začít třeba snídaní. Máme tu hodně specialit. Naší chloubou je Reuben sendvič s pastrami, které si tu sami udíme. Samozřejmě nechybí ani velice populární Vejce Benedikt. Máme tu ale také sladké snídaně: buchtičky s krémem, nebo výborný jablečný trhanec," láká manažer restaurace Tereza Doleželová.
Obědové polední menu je také bohaté. "Základem je samozřejmě poctivá polévka. A pak se vždy snažíme udělat nabídku tak, aby v ní bylo něco lehkého, těstoviny, salát, ale samozřejmě i něco tradičního, jako je třeba svíčková na smetaně nebo koprovka."
Po obědě si můžete dát skvělou kávu s již zmiňovanými domácími zákusky.

Foto: archiv Café Kitchen

Do Cafe Kitchen si můžete zajít i na romantickou večeři. "Ve stálé nabídce máme třeba výborné těstoviny s mnoha variacemi omáček. Ale na své si přijdou i milovníci steaků. Hovězí maso dovážíme z USA na náš brisket POUTINE nebo REUBEN sendvič a je to opravdu špičková kvalita," vyzdvihuje Doleželová. Opravdovou specialitou, kterou si jen tak někde nedáte, je italská plněná placka Piadina romagnola. Vyrábí se ze sádla a mouky a zajímavostí je, že se dá plnit prakticky vším. Na slano i na sladko. V nabídce tak najdete variantu s grilovaným vepřovým masem, se sýrem i klobáskou.
Nabídku jídla doplňují vína od moravských i zahraničních vinařů či sortiment pečlivě vybraných destilátů. A rádi vám tu namíchají i nejrůznější drinky, barmani jsou velmi vynalézaví.

Do podniku už si Olomoučané cestu našli. "Naší velkou výhodou je i snadná dostupnost, velké parkoviště a to, že jsme neobyčejná krásná restaurace," říká manažer restaurace závěrem.