Reklama

Sobota 6. července 2024, dnes je výročí Upálení Mistra Jana Husa (1415), venku je 14.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Přišla v noci i klasika ve Vile Primavesi

DNEŠEK

13.11.2023

Jan Procházka

Je tu pondělí. Jaké bude?

18:00 / Večer s klasikou ve Vile Primavesi / Vila Primavesi
19:00 / Válka Roseových / Divadlo Tramtarie
20:00 / KOMPRO Pavla Mohra / Muzeum umění
20:00 / Přišla v noci / Telegraph

Tramtarii si dnes můžete vychutnat partnerskou komedii Válka Roseových. Příběh dramatické proměny jednoho vztahu od bláznivé zamilovanosti až do totální nenávisti pro divadlo připravil šéf uměleckého souboru Vladislav Kracík a v hlavních rolích se představí hostující Jan Ťoupalík a Barbora Šebestíková.

Dnes večer můžete zajít i na klasickou hudbu a to do netradičního prostředí Vily Primavesi na koncert v rámci pásma, na němž se pravidelně prezentují přední hudebníci a hudebnice z řad orchestru Moravského divadla. Dnešní koncert má název Šest viol a kvintet lesníh rohů. "Zcela poprvé se vám představí uskupení šesti hráčů na violu v čele s Ivou Dočkalovou, kterou jste měli možnost slyšet v rámci pravidelných koncertů již po několikrát. V druhé části večera uslyšíte kvintet lesních rohů v čele s Milanem Křeháčkem. Věříme, že program koncertu zaujme každého, ať už je pravidelným posluchačem klasické hudby nebo se s ní teprve seznamuje," lákají pořadatelé z Moravského divadla.

"Když si pár třicátníků pustí přes práh matku jednoho z nich, netuší, že se právě ocitl v komorním očistci. Poklidný život se pomalu mění v chaotické trosky. Pěstěná šedesátnice Valerie je energická diva, která si krok za krokem podmaňuje nejen prostor bytu, ale i mysl jeho obyvatel. Plíživá domácí invaze nabírá na síle, jistoty se otřásají, hranice soukromí bortí. Mají matky a tchýně vždycky pravdu? Myslí to s námi dobře? A nejsou někdy právě proto těmi největšími monstry?" Tak zní anotace k filmu Přišla v noci Tomáše Pavlíčka a Jana Vejnara. Snímek, pohybující se na tenké hraně černého humoru a home invasion hororu můžete vidět dnes večer v Telegraphu.