Dnešek: Back to Black i Clive Bunker - OLOMOUC.CZ
Reklama

Neděle 8. září 2024, svátek má Mariana, venku je 20.1 °C

Dnešek: Back to Black i Clive Bunker

DNEŠEK

18.6.2024

Jan Procházka

Je tu úterý. Jaké bude?

17:30 / Back to Black / kino Metropol
18:30 / Hope Astronaut (acoustic solo) / Červený kostel
19:30 / Noc na Karlštejně / Smetanovy sady
20:00 / Jeden Kus / Kateřinská 10
20:00 / Clive Bunker (UK) ex Jethro Tull / Bounty Rock Cafe

Byla zjevením a jedním z největších pěveckých talentů 21. století. Mohla dokázat neuvěřitelné věci. Ale nestihla to. Ve filmu Back to Black prožijete krátký, ale o to intenzívnější životní příběh Amy Winehouse. Dnes v podvečer v Metropolu.

Písničkář Tomáš Krejčiřík je hlasem i duší olomoucké kapely Hope Astronaut, často však vystupuje i sólově. Zahrál si na mnoha místech v Česku, na irském festivalu Live Mic Weekender či The Scratcher Sessions v New Yorku. V komorní podobě sólového setu ještě lépe vynikne jeho energická hra na kytaru a upřímné osobní texty. Zazní nejen songy z alba Balance In The Heights, ale i průřez všemi deskami Hope Astronaut a nové písně z připravovaného EP. Dnes v Červeném kostele.

Na prvních čtyřech albech Jethro Tull seděl za bicími Clive Bunker. Bubeník kapelu opustil záhy po vydání legendární desky Aqualung, tím ale jeho kariéra neskončila, naopak, nabrala obrátky. Dnes sedmasedmdesátiletý hudebník má na kontě spolupráce s mnoha dalšími slavnými jmény. A dnes si jeho vystoupení budou moci vychutnat fanoušci v Bounty Rock Cafe. Doprovodí ho kapela fenomenálního italského kytaristy a zpěváka Riki Massiniho.

Mějte krásný den!

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka