Dnešek: Simona Stašová, Dokonalá svatba a Priscilla - OLOMOUC.CZ
Reklama

Pátek 18. října 2024, svátek má Lukáš, venku je 13 °C

Dnešek: Simona Stašová, Dokonalá svatba a Priscilla

Dnešek

24.6.2024

Marie Sotonová

Začátek nového týdne si můžete zpříjemnit kulturním zážitkem!

Kam zajít?

17:00 / Chvilky s Miroslavem Horníčkem / Červený kostel
19:00 / Shirley Valentine / Kino Metropol
19:30 / Dokonalá svatba / Smetanovy sady
20:00 / Priscilla / Telegraph

V 17 hodin bude zahájení nové výstavy v Červeném kostele. Je věnována mistru inteligentního humoru Miroslavu Horníčkovi. Známe ho nejen jako vynikajícího herce a režiséra, ale napsal i několik knih a divadelních her. Výstava shrnuje historii vzniku knížky Chvilky s Itálií, která obsahuje italské fotografie Pavla Koppa doprovázené jedinečnými texty Miroslava Horníčka. Na vernisáži povede besedu zmíněný fotograf Pavel Kopp, který zavzpomíná na společné fotografické výstavy, knihu, ale i na jejich přátelství a chvilky, které spolu prožili. Výstavu s názvem Chvilky s Miroslavem Horníčkem můžete navštívit až do 15. srpna. Současně poběží i druhá výstava Pavla Koppa Mariánské Lázně – Člověk ve městě a město v člověku. 

Shirley Valentine je 40 let a žije s rodinou v Liverpoolu. Na své sny už téměř zapomněla. Doteď byl její život spíš jeden velký koloběh od vařečky ke koši s prádlem. Naskytla se jí příležitost udělat něco spontánního. Opustí zdi své kuchyně, a vyrazí na dovolenou do Řecka, kde jí čeká nové dobrodružství. Monodrama pojednává o hledání vlastní identity a objevování toho, co už bylo dávno ztracené. Ale především se můžete těšit na bravurní komedii se špetkou té reality, a to v podání vynikající Simony Stašové.

Dokonalá svatba nemusí být ve finále tak dokonalá. Vendula Nováková a Marek Pešl si zahrají nastávající manželskou dvojici. Vše se zvrtne poté, co se budoucí manžel probudí po rozverné rozlučce se svobodou vedle úplně cizí ženy. Na dveře mu klepe svědek a dovnitř se dobývá i jeho nevěsta. Situační komedii si vychutnejte v rámci Moravského divadelního léta ve Smetanových sadech od půl osmé.

Autor článkuMarie Sotonovásotonova@olomouc.cz

Marie Sotonová