Dnešek: Priscilla i otevřený ateliér Patrika Adamce - OLOMOUC.CZ
Reklama

Pátek 18. října 2024, svátek má Lukáš, venku je 12.8 °C

Dnešek: Priscilla i otevřený ateliér Patrika Adamce

DNEŠEK

3.7.2024

Jan Procházka

Je tu středa. Jaká bude?

"V roce 1959 potkává čtrnáctiletá Priscilla Beaulieu na vojenské základně ve východním  Německu o deset let staršího Elvise Presleyho. Jejich setkání je osudové. Po boku krále rock'n'rollu na ni čeká život plný pozlátka a večírků, ale i hádek a citové manipulace," tak zní anotace k snímku Priscilla, pod kterým je podepsaná držitelka Oscara Sofia Coppola představuje odvrácenou tvář popové ikony ve stylovém portrétu jednoho z největších milostných příběhů dvacátého století. Dnes večer ho můžete vidět od 19:30 v Metropolu.

Během května a června v Telegraphu tvoří na rezidenčním pobytu Patrik Adamec. Rodák z Chomutova, který část života strávil na Floridě, aktivně sbírá fragmenty všedního života, které přetváří do uměleckých děl. V jeho hravých objektech se odráží otázka: „Co to vlastně je?” Vytváří spojení mezi konvencí a nahodilostmi, nechává diváka znejistit a přemýšlet. Jeho tvorba je pozvánkou k nahlédnutí do jiné perspektivy. Do světa, který obklopuje každého z nás, ale často jej přehlížíme. V rámci Open Studia se dnes od 19:00 můžete podívat do jeho ateliéru.

Na své si dnes přijdou i milovníci ručních prací. Příjemné odpoledne můžete strávit do foyer VKOL, kde se na workshopu naučíte vytvořit Sophie Scarf – skvělý univerzální základní kousek šatníku, který spojuje výhody šátku i šály. Workshop je určený pro začátečníky, mírně pokročilé i zručné pletařky. Maximální kapacita akce, která začíná v 15 hodin, je deset osob, pořadatelé doporučují rezervaci předem.

Mějte krásný den!

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka