Dnešek: Festival Colores, Cherie Currie i výstup na věž katedrály - OLOMOUC.CZ
Reklama

Neděle 8. září 2024, svátek má Mariana, venku je 20.1 °C

Dnešek: Festival Colores, Cherie Currie i výstup na věž katedrály

DNEŠEK

25.7.2024

Jan Procházka

Je tu čtvrtek. Jaký bude?

11:00 / 9760 Schodů pro zátoku / Katedrála sv. Václava
14:00 / Django / kino Metropol
17:00 / Twinberg day / Letní kino
17:00 / Opening fiesta / OpenWine Garden
20:00 / Cherie Currie (The Voice of The Runaways), Shameless / Bounty Rock Cafe
20:30 / Michal Juřička / Letní kino

Byla hlavní zpěvačkou The Runaways, později vystupovala v duu se svým dvojčetem a následně se naplno vrhla na sólovou kariéru. Životopis i diskografie Cherie Currie jsou bohaté. Tato nestárnoucí diva se dnes představí na prvním a jediném koncertě v Česku. Vystoupí v Bounty Rock Cafe v doprovodu hardrockové skupiny Shameless. A kdo dorazí, má se doopravdy na co těšit!

Chcete se podívat na věž olomoucké katedrály a ještě tím podpořit dobrou věc? Můžete se připojit k akci 9760 schodů pro zátoku. Číslo symbolizuje, kolik schodů bude za den muset zdolat průvodce. Návštěvníky čeká "jenom" 500 nahoru a 500 dolů. Vstupenka stojí 200 korun, výtěžek poputuje na podporu projektu Zátoky nosatých opic. Ten přispívá k ochraně opic kahau nosatých a k záchraně 450 čtverečních kilometrů unikátního deštného lesa a navazující pobřeží v Balikpapanském zálivu v indonéské provincii Východní Kalimantan na ostrově Borneo. "Zvažte fyzické možnosti. Je to hodně schodů nahoru a dolů, žebřík a úzké průlezy! Na věž je možné pouze pevná obuv s uzavřenou špičkou. Bez dodržení tohoto opatření nebudete na věž vpuštěni," varují pořadatelé.

Tradiční letní festival Colores je tady. "Srdečně Vás zveme na tradiční Opening fiestu do OpenWine Garden, kterou zahájíme už šestnáctý ročník našeho festivalu. Jako vždy se můžete těšit na skvělou paellu, úžasná vína a také vystoupení umělců," zvou pořadatelé. A zájemců doporučují si zarezervovat místa a také paellu přímo v OpenWine Garden.

Mějte krásný den!

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka