Dnešek: Xavier Baumaxa i Nicolas Cage jako satanistický vrah - OLOMOUC.CZ
Reklama

Čtvrtek 12. září 2024, svátek má Marie, venku je 9.1 °C

Dnešek: Xavier Baumaxa i Nicolas Cage jako satanistický vrah

DNEŠEK

22.8.2024

Jan Procházka

Je tu čtvrtek. Jaký bude?

19:00 / Xavier Baumaxa / Bounty Rock Cafe
19:00 / Jóga na střeše + Tapas & Drink / Telegraph
19:30 / Ester Gerson & kapela SolSiTo / Letní kino
20:00 / Longlegs / kino Metropol

Projekt Happy Yoga přináší jógu na nevšední a unikátní místa. Již poněkolikáté se spojila Happy Yoga a Telegraph a vytvořili akci Yoga & Drink. "Lekce bude probíhat na střeše a potom nás čeká společný drink a občerstvení ve formě tapas. A doufáme, že i krásný západ slunce. Jógu povede spoluzakladatelka projektu - Klára Konečná, kterou většina z vás zná jako Kali. Čeká vás lekce Hatha jógy, která bude vhodná pro začátečníky, ale bude bavit i pokročilé studenty. Lekce potrvá 75 minut a bude pro 12 účastníků. S sebou je potřeba vzít si vlastní podložku," lákají pořadatelé.

Xavier Baumaxa je písničkářský zjev. Jeho nekorektní texty jsou plné břitkého humoru a hrátek s jazykem tak, jak to umí jen málokdo. K tomu brilantní kytarový doprovod a mezi písněmi i poezie, jakou nenajdete v čítankách. Koncerty tohoto litvínovského barda jsou nezapomenutelné. Dnes si jeden můžete vychutnat na terase Bounty Rock Cafe.

"Úřady jsou zaskočeny Longlegsem, satanistickým sériovým vrahem, který se svých obětí ani jednou nedotkne. Všechny jeho zločiny v průběhu let se zdají být jasnými vraždami a sebevraždami, při nichž manžel a otec vyvraždí svou rodinu, než si vezme život. Na každém místě činu však Longlegs zanechává dopis napsaný šifrou, z níž je zřejmé, že přijdou další vraždy. Na pomoc s rozlousknutím děsivého případu FBI povolá začínající agentku Lee Harkerovou, která je nadána jasnovideckými schopnostmi. Případ je plný nečekaných zvratů, včetně odkazů k okultismu. Lee objeví osobní spojení s nemilosrdným vrahem a musí závodit s časem, aby ho zastavila dřív, než připraví o život další nevinnou rodinu..." Tak zní anotace k hororové novince Longlegs, v níž exceluje Nicolas Cage. Bát se můžete v Metropolu.

Mějte krásný den!

 

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka