Dnešek: Ustavující zastupitelstvo i Amélie z Hejráku - OLOMOUC.CZ
Reklama

Pondělí 21. října 2024, svátek má Brigita, venku je 3.8 °C

Dnešek: Ustavující zastupitelstvo i Amélie z Hejráku

DNEŠEK

DNES 00:01

Jan Procházka

Je tu pondělí. Jaké bude?

13:00 / Robert Vlach a Na volné noze Na cestě / Telegraph
18:00 / EOS: Mladý Picasso (Umění v kině) / kino Metropol
19:00 / Jmenuji se Ašer Lev / Moravské divadlo
19:00 / Amélie z Hejráku / Divadlo Tramtarie
20:00 / Tatami / Telegraph

Jmenuji se Ašer Lev. Hra, kterou podle románu Chaima Potoka zdramatizoval Aaron Posner. Příběh mladého talentovaného Žida, který jde vstříc svému umu a prosazení vlastní identity, přestože tím ztratí propojení se svými „kořeny“, je intimní výpovědí o střetu hodnot v umění a v tradičním náboženství. S činohrou Moravského divadla ji nastudoval režisér Adam Steinbauer. V titulní roli se představí Marek Pešl. Představení můžete vidět třeba dnes večer.

Tramtarie má na programu komedii z pera Vladislava Kracíka - Amelii z Hejráku. Autorská hra je volně inspirovaná slavným filmem Jeana Pierra Jeunetta. "Inscenace nahlíží na svět skrze romantickou povahu hlavní hrdinky. Její vyprávění je postaveno na kontrastu fádní reality nelehkého života na olomoucké periferii a rozvinuté, neukočírovatelné fantazie naší Amélie, která, ověšena igelitovými taškami ze supermarketu, tiše touží po dobrodružství, velkých hrdinských činech i lásce," píše se v anotaci. V hlavní roli se představí Dominika Hrazdílková.

Dnes se také ve velkém sále magistrátu na Hynaisově ulici poprvé sejde nové zastupitelstvo Olomouckého kraje. Na programu má hlavně volbu hejtmana a členů rady. Vzhledem k tomu, že koaliční smlouva mezi ANO a SPD už byla podepsána a obě hnutí mají dohromady většinu hlasů, neočekává se žádné překvapení. Hejtmanem se tak po čtyřech letech opět stane Ladislav Okleštěk. Jednání začíná v 10 hodin, sledovat ho můžete i online.

Mějte krásný den!

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka