Dnešek: Labutí jezero i Komikaze - OLOMOUC.CZ
Reklama

Úterý 22. října 2024, svátek má Sabina, venku je 5 °C

Dnešek: Labutí jezero i Komikaze

Tipy a názory

DNES 00:00

Jan Procházka

Je tu úterý. Jaké bude?

16.00 / Zentangle / Knihovna města Olomouce
16:00 / Ateliér 6+ Je to na draka! / Arcidiecézní muzeum
17:00 / Karpatské ozvěny, … krajina, hory, příroda, lidé. / Sluňákov
19:00 / Feinkošt / Červený kostel
19:00 / Labutí jezero / Moravské divadlo
19:00 / Matky na tripu / Divadlo Tramtarie
20:00 / Komikaze / Telegraph

Divadlo Tramtarie dnes zve na inscenaci z pera Vladislava Kracíka Matky na tripu. "Tři kamarádky z dětství už jsou unaveny z nekonečného koloběhu mateřských povinností, a tak se rozhodnou zanechat své muže jejich osudům, a vyrazit na týdenní turistický výlet s malými dětmi, během kterého zažijí v pravdě nečekaná dobrodružství..." píše se v anotaci.

FeinKošt je putovní pásmo těch nejpozoruhodnějších dokumentárních novinek z Česka a Německa. "Těšte se na šest úderných krátkých filmů, které originálně zpracovávají důležité problémy současného světa a neztrácejí přitom diváckou vstřícnost," zvou pořadatelé do Červeného kostela.

Moravské divadlo dnes má na programu svou ještě horkou novinku Labutí jezero. "Příběh vypráví o princi Siegfriedovi a princezně Odettě zakleté do podoby Labutě. Kletbu, kterou na princeznu ze msty uvrhl čaroděj Rudovous, dokáže zlomit pouze oddaná láska. Inscenace má několik možných konců. V tomto případě tvůrci sáhli po tom romantickém..." láká divadlo. O choreografii se postaral Paul Adam Chalmer.

Do Telegraphu dnes můžete zajít na komediální show Komikaze, což je projekt mladé tvůrčí skupiny Kokoloko, ve které mladí herci na místě vytváří příběhy dle zadání publika. "Jejich humor drze reflektuje současné společenské dění a nabízí svěží pohled na svět. Intenzivní zábavný večer, ve kterém nikdo není v bezpečí a nic není svaté," lákají pořadatelé.

Mějte krásný den!

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka