Dnešek: Cesta do fantazie i pravá paella - OLOMOUC.CZ
Reklama

Neděle 8. září 2024, svátek má Mariana, venku je 19.5 °C

Dnešek: Cesta do fantazie i pravá paella

Tipy a názory

24.7.2024

Jan Procházka

Je tu středa. Jaká bude?

Dokáže malá Čihiro včas přemoci kouzla mocné čarodějnice a osvobodit tak svoje rodiče ze zakletí? Legendární japonský výpravný animovaný snímek oceněný Oscarem Cesta do fantazie režiséra Hajao Mijazakiho dnes uvede Metropol. Přijďte si užít svět nespoutané fantazie na velkém plátně! Promítá se od 15 hodin.

Telegraph má ve svém kuchařském týmu specialistu na pravou španělskou paellu. "Nastal čas ji u nás konečně připravit. Od 17:00 budete moci v atriu na vlastní oči vidět, jak se paella dělá. Nezůstane ale jen u ní, bude taky quesadilla, polévka gazpacho, chorizo kroketa a tapenáda s focacciou. A co u toho budete mít možnost pít? Chystáme litry nefalšované sangrie," lákají pořadatelé.

V Červeném kostele si můžete vychutnat koncert pouličního muzikanta, kterého jste mohli potkat při hraní v Olomouci, ale třeba i v anglickém Brightonu. "Goudy tvoří instrumentální hudbu se zasněnými i rozvernými pasážemi, které vrství na sebe. Do jeho hudby se nesmazatelně otiskuje denní snění, dojmy z náhodných setkání a hovorů s přáteli i atmosféra sudetského maloměsta," zvou pořadatelé a slibují, že během koncertu zazní i skladby z nově vydaného debutového alba Jedem! Vystoupení začíná v 17 hodin.

Mějte krásný den!

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka