Dnešek: Janžurka, Nedotknutelní a Filmové melodie - OLOMOUC.CZ
Reklama

Úterý 1. října 2024, svátek má Igor, venku je 12.9 °C

Dnešek: Janžurka, Nedotknutelní a Filmové melodie

Dnešek

30.9.2024

Marie Sotonová

Kam v pondělí za kulturou?

Kam zajít?

14:00 / Vezmi mě na Měsíc / Kino Metropol
17:30 / Janžurka / Kino Metropol
18:00 / Večer s klasikou ve Vile Primavesi: Filmové melodie / Vila Primavesi
19:00 / Nedotknutelní / Moravské divadlo
19:00 / Můj romantický příběh / Divadlo Tramtarie
20:00 / Chudáčci / Kino Metropol
20:00 / Až na věky / Telegraph

Dokument Janžurka slibuje intimní a hloubkový náhled do života herečky Ivy Janžurové. O režii se postarala její dcera Theodora Remundová, ve snímku se tedy měla možnost dostat do velmi osobního prostoru. Celý dokument je složen z rozhovorů mezi režisérkou a její matkou a také sestrou Sabinou Remundovou, samotným vyprávěním „Janžurky“ a vzpomínkovými ukázkami jejích filmů.

První koncert nové sezóny Moravské filharmonie bude věnován filmové hudbě. Již na jaře tento koncert sklidil velký úspěch a proto se ho dramaturgie Moravské filharmonie rozhodla hned na úvod zopakovat. Jistě přitáhne i fanoušky z jiných sfér, zazní totiž i oblíbené melodie filmů z Pána prstenů, Hvězdných válek či Harryho Pottera. Koncert začíná v 18 hodin.

Na filmový motiv bude i inscenace Nedotknutelní na motivy filmu režisérů Oliviera Nakache a Érica Toledana. Vypráví o zvláštním přátelství ochrnutého aristokrata a jeho opatrovníka, který je úplně z opačných poměrů. Jejich téměř neslučitelné světy se prolnou a diváku je naservírováno několik úsměvných momentů a ještě o něco více těch dojemných.

Přejeme hezký den!

Autor článkuMarie Sotonovásotonova@olomouc.cz

Marie Sotonová