Dnešek: MIKI, The Dad Horse Experience a Hello Dolly! - OLOMOUC.CZ
Reklama

Úterý 17. září 2024, svátek má Naděžda, venku je 12.8 °C

Dnešek: MIKI, The Dad Horse Experience a Hello Dolly!

Dnešek

9.9.2024

Marie Sotonová

Klasická hudba, muzikálová nebo experimentální? Pondělí přináší všechny :) Podívejte se, co nás dnes čeká..

Kam zajít?

09:00 / 10. zasedání Zastupitelstva města Olomouce / Magistrát města Olomouce
14:00 / Ve jménu cti / Kino Metropol
17:30 / MIKI / Kino Metropol
19:00 / Hello, Dolly! / Moravské divadlo
19:00 / Varhany pod rukama aranžéra a improvizátora / Kostel svatého Mořice
19:00 / Koncert The Dad Horse Experience / Variace
20:00 / tata_bojs.doc / Telegraph
20:00 / Artklub: Zabití posvátného jelena / Kino Metropol

Zlaté devadesátky...svoboda, podnikání, nekorektnost...a taky nové příležitosti – bohužel i pro zločin. Mikuláš Černák se vrací do své rodné země, ve které se mu otevírají úplně jiné možnosti, než když z ní odcházel. Původním povoláním řidič autobusu ovládne slovenské podsvětí a stane se hlavou organizovaného zločinu a mafie. Film MIKI je natočen podle skutečných událostí. Shlédnout ho můžete dnes již o půl šesté v kině Metropol.

Hello Dolly! je slavný muzikál o vdově a hlavně dohazovačce Dolly Leviové. Dokáže dát dohromady prakticky kohokoliv, díky svému rozumu a prořízlé puse. Co se ale stane, když si konečně někoho vyhlídne ona? Navíc když si ten dotyčný už myslí na jinou? To je jasné! Dohazovačka je tady přece ona!

V rámci Mezinárodního varhanního festivalu se vám představí italský hudebník a improvizátor Giampaolo Di Rosa. Na Englerovy varhany zahraje skladby od Johanna Sebastiana Bacha, Ludwiga von Beethovena a také jeho vlastní alternace na téma Bedřicha Smetany a Antonína Dvořáka. Více informací naleznete v tomto článku →

V klubu Variace si dnes můžete poslechnout unikátní spojení country, gospelu, punk rocku a polky, inspirovanou syrovou muzikou Apalačských hor a vlastními temnými pocity. Hudebník Dad Horse Ottn z německých Brém přináší jedinečný „Keller-Gospel“. Více informací o interpretovi naleznete na stránkách Facebookové události.

Přejeme hezký den!

Autor článkuMarie Sotonovásotonova@olomouc.cz

Marie Sotonová