Dnešek: Setkání s homesharingem, Hypnóza a Varhanní dialogy - OLOMOUC.CZ
Reklama

Čtvrtek 19. září 2024, svátek má Zita, venku je 14.6 °C

Dnešek: Setkání s homesharingem, Hypnóza a Varhanní dialogy

Dnešek

16.9.2024

Marie Sotonová

Kam zajít v pondělí?

Kam zajít?

13:00 / Knižní dílnička / Knihovna města Olomouce (Brněnská)
17:00 / Setkání s homesharingem / Zet–My
18:00 / EOS: John Singer Sargent - móda a půvab / Kino Metropol
19:00 / Malý třesk / Červený kostel
19:00 / Česko-francouzské varhanní dialogy / Kostel svatého Mořice
20:00 / Hypnóza / Telegraph
20:00 / Milé laskavosti / Kino Metropol

Na pobočce Brněnská Městské knihovny Olomouc si dnes každý správný knihomol či knihomolka může zkrášlit svůj čtecí arsenál. V knižní dílničce si vytvoříte záložku, ochranný přebal či vysačku na dveře, aby vás při vaší oblíbené činnosti nikdo nerušil.

Chtěli jste někdy udělat nějakou změnu, někomu pomoct, ale nevěděli jste jak? Seznamte se s homesharingem. Vy jako hostitel se spřátelíte s dítětem s postižením a občas ho vezmete na procházku či k sobě domů. Pomůžete tak rodině, která se zatím může věnovat činnostem, na které jinak při nepřetržité péči nemá čas. Přijďte se podívat na nezávazné seznámení s homesharingem a zjistěte víc.

V kině Metropol můžete shlédnout dokument z cyklu Exhibition on Screen, který je průkopníkem a největším producentem v oblasti filmů o výtvarném umění. Nahlédnete tak na unikátní výstavy a do životů umělců, o kterých vypráví. Tentokrát pomocí filmařského umění poznáte největšího portrétistu své doby – Johna Singera Sargenta. Ten vynikal nejen malbou, ale i svým vlivem na moderní umění, kulturu a hlavně módu a její význam. V tomto snímku uvidíte i unikátní modely oblečení, které zachycoval. 

Linda Sítková završí letošní Varhanní festival svým koncertem Česko-francouzské varhanní dialogy. Zazní celkem pět hudebních ukázek od skladatelů Johanna Sebastiana Bacha, Josefa Kličky, Louisa Vierna, Charlese-­Marie Widora a Petra Ebena. Koncert začíná v 19 hodin v Kostele svatého Mořice.

Přejeme hezký den!

 

Vzhledem k mimořádné meteorologické situaci mohou být některé akce zrušeny či přesunuty.

Autor článkuMarie Sotonovásotonova@olomouc.cz

Marie Sotonová