Dnešek: Stanislav Biler, Můj romantický příběh a Brouk v hlavě - OLOMOUC.CZ
Reklama

Pátek 18. října 2024, svátek má Lukáš, venku je 13.1 °C

Dnešek: Stanislav Biler, Můj romantický příběh a Brouk v hlavě

Dnešek

12.6.2024

Marie Sotonová

Je tu středa a s ní zajímavé přednášky a divadelní komedie!

Kam zajít?

17:00 / Sattler a Sadler / Vlastivědné muzeum
17:00 / Spisovatelé do knihoven / Červený kostel
19:00 / Brouk v hlavě / Moravské divadlo
19:00 / Můj romantický příběh / Divadlo Tramtarie
19:00 / Cavewoman / Kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí →

Projekt Spisovatelé do knihoven představuje 10 autorů v 10 knihovnách během 10 měsíců. Klade si za cíl představit čtenářům kvalitní současnou českou literaturu formou autorského čtení. Posledním autorem, který v tomto ročníku zavítá do prostor Červeného kostela, je spisovatel, sociolog a novinář Stanislav Biler. Autor knih Nejlepší kandidát (2017) nebo Destrukce (2020), za kterou získal cenu Magnesia Litera v kategorii próza. Začátek je v 17 hodin a celou akci moderuje hudební producent, básník a bohemista Jakub Souček.

Brouk v hlavě  z pera Georgese Feydeaua je nepochybně šperkem francouzské divadelní komedie. Děj se odehrává v hodinovém hotýlku U galantní kočičky, kdy se paní Chambsboisy snaží ověřit věrnost svého dokonalého manžela. Celou situaci ovšem zkomplikuje podobně vzhlížející sluha Bouton, koktající bratranec Kamil a mnoho dalších omylů a nedorozumění. Pobavte se od 19 hodin v Moravském divadle.

O populární one man show Caveman od Roba Beckera už jste možná slyšeli. Komediální divadelní představení v čele s jedním hercem, který vypráví o tom, co dělá ženy ženami a muže muži, obletělo celý svět. Agentura Point se rozhodla ukázat pohled i z té druhé strany – a tak uvedli Cavewoman. Daniela Choděrová se v 90 minutách zamýšlí nad těmito rozdíly z ženské perspektivy. Na to, proč je ženám vštěpována neustálá obava z tloušťky nebo proč občas impulzivně mění nálady, se můžete podívat v 19 hodin v kině Metropol.

Hezkou středu!

 

Autor článkuMarie Sotonovásotonova@olomouc.cz

Marie Sotonová