Dnešek: Večer s deskovkami, Tragédi a Horory z manželských ložnic - OLOMOUC.CZ
Reklama

Pondělí 7. října 2024, svátek má Justýna, venku je 6.1 °C

Dnešek: Večer s deskovkami, Tragédi a Horory z manželských ložnic

Dnešek

DNES 00:01

Marie Sotonová

Kam zajít v pondělí? :)

Kam zajít?

17:00 / Večer s deskovkami / Červený kostel
17:30 / Be2Can: Žena z... / Kino Metropol
18:30 / Tragédi / Divadlo na cucky
19:00 / Horory z manželských ložnic / Divadlo Tramtarie
20:00 / Be2Can: Vincent musí zemřít / Kino Metropol

V rámci Týdne knihoven se v Červeném kostele koná Večer s deskovkami. Přijďte se pobavit a poznat nové přátele u vědomostních i oddechových her. 

V kině Metropol můžete shlédnout vybrané filmy z festivalů v Berlíně, Benátek a Cannes. Prvním dnešním snímkem je sociální drama Žena z... „Příběh se odehrává v době polského přechodu od komunismu ke kapitalismu a zachycuje 45 let života Aniely Wesołé, která více než polovinu svého dospělého života prožila v provinčním polském městě jako muž. Anielina cesta za osobní svobodou transsexuální ženy odhaluje problémy v manželství a rodičovství, napjaté rodinné vztahy a komplikované postoje okolí, které ji neustále staví do neřešitelných situací. Jaká rozhodnutí bude muset Aniela udělat? Bude připravena obětovat vše, aby se stala tím, kým skutečně je?“. Film začíná již v 17:30.

Druhým filmem v rámci série Be2Can je snímek Vincent musí zemřít. Představte si zombie apokalypsu, ale s tím, že zombies jsou normální lidé a všichni útočí pouze na vás. Tak toto přesně teď prožívá Vincent. Neví co se stalo a proč ho najednou začali napadat náhodní lidé, ale je jasné, že to musí rychle vyřešit. Můžete se těšit na krvák s dávkou černého humoru. Začátek je ve 20 hodin.

Chodíte rádi do divadla? Anebo jste spíš sváteční diváci? I o tom je dnešní komedie, kterou uvádí Divadlo na cucky. Inscenace s názvem Tragédi je o tom, proč lidé (ne)chodí do divadla. A proč je důležité mít silný příběh. Režisér Šimon Špičák přináší až sociologický vhled na divadlo a jeho diváky, který servíruje přes herce vystřižené jak z antického drama. Na antiku neodkazují pouze popisně svými okázalými výkony a kostýmy, ale chtějí upozornit i na smysl, který divadlo dřív mělo. Nebylo nijak elitářské, naopak spojovalo všechny vrstvy a symbolizovalo demokracii. A proto si především užijete bravurní komedii, ve které možná zpozorujete i cosi skrytého.

Přejeme hezký den!

Autor článkuMarie Sotonovásotonova@olomouc.cz

Marie Sotonová