Dnešek: Zkáza totálního myšlení a Nikdy není pozdě - OLOMOUC.CZ
Reklama

Pondělí 23. září 2024, svátek má Berta, venku je 9 °C

Dnešek: Zkáza totálního myšlení a Nikdy není pozdě

Dnešek

DNES 00:01

Marie Sotonová

Pondělí, kam si zajít? No přece do divadla! :)

Kam zajít?

17:00 / Pozvání na skleničku: Mons. Josef Nuzík / Červený kostel
18:30 / Zkáza totálního myšlení / Divadlo na cucky
19:00 / Ad Matrem / Moravské divadlo
19:00 / Matky na tripu / Divadlo Tramtarie
19:00 / Nikdy není pozdě / Kino Metropol

Inscenace Ad Matrem se opírá o nejznámější dílo Henryka Góreckého Symfonii žalostných písní. Vyprávění o matčině strachu ze ztráty dítěte je volně inspirováno skutečnými události z českého pohraničí. Našimi hrdiny je rodina, která se vydala na procházku do lesa. Z rodinné idylky se vlivem smrákání a paniky stane horor, když se jim zatoulá tříletý chlapec. Na představení spoluúčinkuje i orchestr Moravského divadla, který dodává hře ideální atmosféru.

Nestihli jste ještě dovolenou? Nejste v tom sami! Na výlet se chystají i Matky na tripu. Zanechaly děti manželům s tím, že si jedou užít do přírody, ale co se nestane...Hru napsal umělecký šéf divadla Tramtarie Vladislav Kracík. Vidět ji můžete dnes v 19 hodin.

V inscenaci Nikdy není pozdě se představí Jana Paulová a Václav Vydra v jiném byť komediálním světle, než je můžete znát z televizních obrazovek. Něžná hra Norma Fostera vypráví sentimentální příběh o lidech, kteří se celoživotně setkávali, ale zároveň míjeli. Překlenulo se to až v pětadvacetileté uhánění Molly ctitelem Budem. Bude někdy správný čas na lásku? Nebo už je pozdě? 

Přejeme hezký den!

Autor článkuMarie Sotonovásotonova@olomouc.cz

Marie Sotonová