Den lidí bez domova: Přijďte na náměstí na polévku, podpoříte dobrou věc - OLOMOUC.CZ
Reklama

Úterý 22. října 2024, svátek má Sabina, venku je 5.1 °C

Den lidí bez domova: Přijďte na náměstí na polévku, podpoříte dobrou věc

Zprávy z regionu

9.10.2024

Autor: roc jap

Desátý říjen patří v Olomouci tradičně Dni lidí bez domova, který pořádá Dobré místo pro život spolu s olomouckou Charitou. Horní náměstí před radnicí provoní tak ve čtvrtek od 11 hodin zelňačka, česnečka, bramboračka, valašská kyselica, boršč, kulajda, uzená, gulášová ale i dýňová, které vám prodají zajímavé olomoucké osobnosti. Budeme tam taky!

“Polévky si budete moci zakoupit za sto korun spolu s krásnými keramickými miskami, které vyrobili zrakově postižení klienti sociální firmy ERGONES. K dispozici budou, než se všechny porce vykoupí, což většinou bývá během hodiny,” říká organizátorka Věra Zukalová z Dobrého místa pro život.

O dobrou zábavu a hudební doprovod se tradičně postará Martina Q. Procházková z Radia Haná. Výtěžek z akce půjde na zajištění obědů pro klienty charitních Domovů sv. Anežky, sv. Kosmy a Damiána. “Budete-li chtít, můžete jim také přinést balíčky s mletou kávou a lžičky.
Polévky budou nalévat známé osobnosti, těšit se můžete například na bronzového medailistu z OH kordistu Jakuba Jurku, biskupa Antonína Baslera, herce Moravského divadla, fotbalisty Sigmy a další,” láká Zukalová.

Prodávat polévky bude tradičně i tým redakce Olomouc.cz. Na místě nás najdete zhruba od 11:15.

roc jap

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip