Do Bounty míří klubová legenda Adam Bomb. Zahraje na terase jen s kytarou - OLOMOUC.CZ
Reklama

Středa 23. října 2024, svátek má Teodor, venku je 8.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Do Bounty míří klubová legenda Adam Bomb. Zahraje na terase jen s kytarou

Kultura

1.8.2023

Jan Procházka

Newyorská klubová legenda - zpěvák a kytarista Adam Bomb se po několika letech vrací do Bounty Rock Cafe. Vystoupí 5. srpna od devatenácti hodin poněkud netradičně na terase klubu a vstupné bude vybírat do klobouku.

Adam Bomb, Bounty Rock Cafe, 5. srpna 19:00

Rezervaci místa na koncertě můžete provést na webových stránkách klubu. Vstupné je dobrovolné do klobouku.

Adam Bomb není v Bounty Rock Cafe žádným nováčkem. Jak vzpomíná majitel klubu Dušan Neumann, vystupoval tu už šestkrát. “Vždy to byla velká show plná pyrotechnických efektů. Vždy když u nás hrál museli jsme zalepovat požární čidla,” usmívá se Neumann. Sedmý koncert bude jedinečný v mnoha ohledech. “Tentokráte přijede Adam Bomb sám. Teď měl turné v Holandsku a nyní se vrací do Česka za přáteli,” vysvětluje Neumann a dodává, že hrát se bude přímo na zahrádce pouze s kytarovým aparátem a zpěvem přes mikrofon. A vstupné bude dobrovolné, do klobouku. “Tohle byl nápad Adama. Nevydrží jeden den bez hraní a tak si k nám udělal výlet se svým psem. V pátek jsem mu ještě domluvil hraní v Kroměříži. Bude v česku jen týden,” dodává Neumann.

První zmínky o hudební kariéře Adama Bomba se datují do roku 1979, kdy jako čtrnáctiletý zakládá se zpěvákem Geoffem Tatem skupinu Tyrant. Opravdu zlomový okamžik nastává však o rok později, kdy se setkává s Eddiem Van Halenem a absolvuje u něho několik kytarových lekcí. V témže roce nastupuje v Seattlu do skupiny TKO, se kterou později nahrává své první album. V roce 1981 se dostává do užšího výběru v konkurzu na uvolněné místo kytaristy ve skupině Kiss a odehraje s nimi tři skladby.

V roce 1982 se stěhuje do Hollywoodu, kde žije a zkouší ve společném domě s Izzy Stradlinem (ten později stojí u vzniku Guns n’ Roses) a právě se formující skupinou Black’n’Blue. Spřátelí se s jejich kytaristou Tommy Thayerem (dnes Kiss), který ho přesvědčí, aby se vydal na sólovou dráhu. Zaskakuje za Yngwie Malmsteena ve skupině Steeler, nahrává s baskytaristou Cliffem Williamsem z AC/DC. S bývalými hráči Aerosmith, Riot a Billyho Idola pak zakládá svou první regulérní kapelu.

Od té doby má na svém kontě čtrnáct alb (dvě se svým bočním projektem Get Animal), spolupráci s mnoha velikány včetně Chucka Berryho nebo baskytaristy John Paula Jonese z Led Zeppelin. V posledních letech hodně spolupracuje s kytaristou Billyho Idola Steve Stevensem a zpěvákem Michaelem Monroem (Hanoi Rocks).

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka