Do Olomouce přijede hlas The Runaways, zpěvačka Cherie Currie - OLOMOUC.CZ
Reklama

Neděle 8. září 2024, svátek má Mariana, venku je 20.5 °C

Do Olomouce přijede hlas The Runaways, zpěvačka Cherie Currie

Kultura

16.7.2024

Autor: Jan Procházka

Byla hlavní zpěvačkou The Runaways, později vystupovala v duu se svým dvojčetem a následně se naplno vrhla na sólovou kariéru. Životopis i diskografie Cherie Currie jsou bohaté. Tato nestárnoucí diva se 25. července představí na prvním a jediném koncertě v Česku. Vystoupí v Bounty Rock Cafe v doprovodu hardrockové skupiny Shameless.

CHERIE CURRIE, SHAMELESS

Bounty Rock Cafe, Olomouc

start 25. července, 20:00

vstupenky koupíte v předprodeji za 499 korun, na místě pak za 599 korun.

The Runaways, dívčí hard-rocková kapela z Los Angeles, se v druhé polovině sedmdesátých let stala fenoménem. Její členové zažili raketovou cestu na vrchol, společná kariéra ale trvala jen krátce, kapela se rozpadla po čtyřech letech. Její hlavní zpěvačka Cherie Currie se ale ve světě hudby neztratila. Vystupovala se svou sestrou, identickým dvojčetem Marie Currie, společně vydaly album. Později se vrhla na filmovou kariéru. Koncem devadesátých let se vrátila k hudbě, od té doby natočila několik sólových alb a pravidelně koncertuje. Je držitelkou mnoha ocenění. Podle jejích memoárů byl v roce 2010 natočen i úspěšný hraný film The Runaways, kde si postavu Currie zahrála Dakota Fanning.

Věnuje se i výtvarnému umění, vyřezává sochy motorovou pilou a otevřela vlastní galerii.
Koncertem v Olomouci Currie zahajuje velké turné, během nějž zavítá do celé Evropy, aby si během něj odskočila na několik akcí v Mexiku a Spojených státech.
„Je to naprosto mimořádná akce, Cherrie je světová superstar,“ těší se na olomoucký koncert pořadatel Dušan Neumann a doplňuje, že zpěvačku doprovodí kapela Shameless, která nejprve odehraje vlastní set. „Není to totiž jen tak nějaká doprovodná kapela. Její hlavní postavou je basák Alexx ‚Skunk‘ Michael, historie sahá do konce osmdesátých let… Na kontě mají spoustu desek a spolupráci s řadou hvězdných jmen," říká Neumann. 

Koncertní program bude složen z průřezu tvorbou Cherie Currie. "Budeme hrát oblíbené písničky z éry Runaways, z alba Messin' With The Boys a další pecky," slibuje zpěvačka.

Koncert začíná ve 20 hodin.

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka