Dramatický závod ve Spa: JJ Racing Team si připsal nejlepší výsledek sezóny - OLOMOUC.CZ
Reklama

Sobota 21. září 2024, svátek má Matouš, venku je 16.5 °C

Dramatický závod ve Spa: JJ Racing Team si připsal nejlepší výsledek sezóny

Sport

DNES 09:50

Autor: red

Devátý závod šampionátu Mercedes-Benz Virtual GP 2024 přinesl fanouškům motorsportu vzrušující podívanou. Slavný okruh Spa-Francorchamps v Belgii hostil závod s vozy Super Formule SF23, a i když počasí přálo krásným soubojům, na trati nechybělo drama a napětí až do poslední chvíle.

Foto: iRacing

JJ Racing Team se do závodu zapojil s jezdci Františkem Kaštovským, který startoval z 12. pozice, a Lukášem Uhlíkem, který do závodu vyjel z 13. místa. Oba závodníci se rychle dostali do tempa a díky výborným výkonům, stejně jako chybám soupeřů, se během závodu dokázali probojovat až na 8. a 9. místo. Bohužel kontakty se soupeři zkomplikovaly jejich cestu za lepším umístěním. František Kaštovský nakonec dojel na 11. pozici, zatímco Lukáš Uhlík udržel své místo v TOP10 a skončil na 10. příčce. Oba jezdci přesto přinesli týmu cenné body do šampionátu.

Komentáře jezdců:

František Kaštovský: „V kvalifikaci se mi bohužel v mém nejlepším kole přihodil offtrack, což ovlivnilo výsledné umístění. Start jsem měl slušný, ale závod byl od počátku náročný. Po celý závod jsem se držel v klidu, dokud nedošlo k souboji, kde jsem špatně odhadl vzdálenost a poškodil si přední křídlo. Kvůli tomu jsem ztratil mnoho času a z pohodlného osmého místa jsem se propadl až na jedenácté. I když jsem měl opět dobře rozjetý závod, kontakt mě stál mnoho pozic, tentokrát jsem ale alespoň dojel.“

Lukáš Uhlík: „Kvalifikace nebyla zázračná, ale také žádná tragédie – P13. Po startu jsem se vyhnul problémům v první zatáčce a podařilo se mi udržet solidní tempo. Několik karambolů kolem mě mi umožnilo vyšplhat se až na P9, kde jsem se soustředil na klidnou a konzistentní jízdu. Ke konci závodu mě dojeli rychlejší soupeři, které jsem pro Františka Kaštovského nedokázal výrazně zpomalit, takže jsem se rozhodl raději nebránit a doufal, že se mezi sebou dostanou do konfliktu. To se bohužel nestalo a František měl kontakt, který mu způsobil poškození. Nakonec jsme se bezpečně prohodili a já dokončil závod na P10, což je zatím můj nejlepší výsledek sezóny.“

Další závod šampionátu se bude konat na legendárním okruhu Monza v Itálii, 1. října 2024. Sledujte napínavé souboje na YouTube kanále Virtual GP nebo na O2 TV Sport.

Záznam závodu