Dva góly Klimenta a Sigma bere všechny body - OLOMOUC.CZ
Reklama

Neděle 8. září 2024, svátek má Mariana, venku je 20.5 °C

Dva góly Klimenta a Sigma bere všechny body

Sport

21.7.2024

Autor: Petr Pelíšek

Celkem hladce vstoupili do nového ročníku ligy fotbalisté SK Sigma Olomouc. Trenér Tomáš Janotka měl na hanácké lavičce premiéru a vyšla mu perfektně. Sestavu totiž zvolil vítěznou, Hanáci vyhráli po dvou brankách útočníka Jana Klimenta s tím, že brankář Tadeáš Stoppen udržel čisté konto.

Sigma od úvodního hvizdu šlapala velmi dobře, přesně tak, jak potřebovala. A ani nebylo znát, že mí hodně změněnou a omlazenou sestavu, stoper Adam Dohnálek nastoupil k prvnímu prvoligovému zápasu. Jihočeši si v celém duelu vypracovali minimum nebezpečných situací. Možná největší měli hned v úvodu, kdy se v 11. minutě střelecky neprosadil Šigut a po něm ani dorážející Zíka. Před pauzou o sobě dal naopak poprvé vědět Kliment. Nejprve minul, pak jeho střelu z úhlu v 35. minutě českobudějovický brankář Janáček zlikvidoval. Ovšem domácí na to, že je nebezpečný, zapomněli a ve druhé půlce se jim to vymstilo. Byl to totiž právě Kliment, kdo rozhodl zápas. Nejprve se chvilku po pauze trefil akrobaticky přes hlavu z voleje. A pak dvacet minut před koncem poté, co si namazal na chleba obránce i brankáře.

„Výhra chutná sladce, jsme maximálně spokojení, protože se nám sezónu podařilo odstartovat vítězně a myslím si, že naprosto zasloužené. Zejména ve druhém poločase jsme kontrolovali hru a měli více brankových příležitostí. Nebyl to typický bojovný první zápas, ale hrál se atraktivní duel. V prvním poločase nám chybělo trochu sebevědomí ve finální fázi. Měli jsme více akcí dohrát do nebezpečnějších situací, nebo vstřelit branku. Přežili jsme jednu velkou příležitost Budějovic, kdy Hadaš vykopával balón před dotírajícím protihráčem. Druhý poločas jsme se výrazně zlepšili, byli jsme jednoznačně lepším týmem než domácí,“ řekl trenér SK Sigma Tomáš Janotka.

SK Dynamo České Budějovice – SK Sigma Olomouc 0:2 (0:0)

Branky: 56. a 71. Kliment. Rozhodčí: Vokoun - Mokrusch, Zoufalý. ŽK: Pokorný, Kliment. Diváci: 3429.

Č. Budějovice: Janáček - Kotula, Havel, Keckeisen, Trummer - Čermák (63. Martin), Hubínek (90.+2 Skalák), Suchan - Šigut (82. Ogiomade), Tranziska - Zíka (63. Ondrášek). Trenér Jiří Lerch.
SK Sigma: Stoppen - Hadaš, Pokorný, Dohnálek, Sláma - Navrátil (64. Mikulenka), Breite, Spáčil, Zorvan (90.+2 Langer), Šíp (64. Fiala) - Kliment (79. Juliš). Trenér Tomáš Janotka.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip