Reklama

Neděle 7. července 2024, svátek má Bohuslava, venku je 23.6 °C

Festival Colores začíná už za pár dnů. Program je zdarma

Kultura

4.7.2024

roc

Už za pár dní začne šestnáctý ročník mezinárodního festivalu Colores Olomouc, který letos přivítá umělce ze sedmi zemí. Ve čtvrtek 25. července festival zahájí tradiční Opening fiesta v OpenWine Garden.

Kompletní program festivalu a další informace najdete na webových stránkách →

“Návštěvníci se mohou těšit na živou hudbu, originální paellu od španělského kuchaře Enrique Garcia Tejady a skvělá vína z OpenWine. Vstup na fiestu je stejně jako na celý program festivalu zdarma,” říká pořadatel Viktor Šebesta. 

V pátek 26. července je na programu Galavečer flamenca, na kterém se představí virtuózní  španělský kytarista Pedro Navarro se svou doprovodnou skupinou a dvěma flamenkovými tanečnicemi. Milovníci flamenka se mohou těšit i na strhující představení, které se odehraje open air na Horním náměstí od 20:30.

Sobota 27. července se ponese v duchu karibské latino party. “Horní náměstí rozproudí kubánská kapela Carisma. Po oba dva dny je pro návštěvníky připravena také gastro zóna se skvělým jídlem a pitím,” slibuje Šebesta.

V neděli 28. července se festivalovému publiku představí Fernando Espí, který je odborníky považován za jednoho z největších španělských klasických kytaristů nové generace. Akce se uskuteční v koncertním sále Arcidiecézního muzea. 

Festival nabízí také flamenkové taneční workshopy pod vedením zkušených lektorek Petry Pšenicové a Zuzany Čorejové. Veškerý program je v rámci festivalu zdarma.