Gastrofestivaly na podzim: Burgery, grilování i víno - OLOMOUC.CZ
Reklama

Sobota 21. září 2024, svátek má Matouš, venku je 9.4 °C

Gastrofestivaly na podzim: Burgery, grilování i víno

Kultura

9.9.2024

roc

Špičková gastronomie i neobvyklé kulinářské zážitky. Burgery, spousta grilování, tematické večery, ale také skvělé víno nebo třeba rumy. Pod širým nebem i ve stylových prostorách. Toho všeho si v následujících měsících v Olomouci užijete vrchovatou měrou.

Večer plný masa

13. září 2024

asado grill

Jak chutná Lošov

14. září 2024

Hřiště SK Lošov

Rumy Září

14. září 2024

Tržnice

Slavnostní otevření nové jídelní zóny

15. září 2024

Galerie Šantovka

Maso – Oheň – Chianti

20. září 2024

Bistro Helen

Food Fest vol.2

21. září 2024

Long story short

Poděbradský oktoberfest

21. - 22. září 2024

Poděbrady

Francouzský večer

25. září 2024

Central Park Flora

Olima

3. - 6. října 2024

Výstaviště Flora

Burger Street Festival

4. - 6. října 2024

u Galerie Šantovka

Slavnosti umění kuchařského

5. října 2024

Červený kostel

Slavnost vína

22. listopadu 2024 

NH Hotel

 

Večer plný masa

13. září, asado grill

Restaurace Asado Grill slaví svůj první rok provozu. "K této příležitosti jsme připravili pro všechny milovníky masa jedinečný gastronomický zážitek. Během jednoho skvělého večera si pochutnáte na šestichodovém menu, složeném z  masa z různých koutů světa. Pozvěte své přátele, snězte, kolik se do vás vejde a užijte si večer plný úžasného jídla," lákají pořadatelé. 

Ochutnáte argentinské hovězí, japonské Wagyu nebo skotský Angus, každý z těchto mas připraví šéfkuchař Michal Duračka s jeho týmem na originálním španělském grilu Mibrassa Parilla, který na Moravě ani v Česku jen tak neuvidíte. U každého chodu si navíc pochutnáte na jiné příloze. Z této večeře tedy rozhodně neodejdete hladoví.

"Pro ty z vás, kteří mají rádi dobré víno jsme připravili variantu i s vinným párováním," zvou pořadatelé.

Více informací najdete na webu →

Jak chutná Lošov

14. září 2024, Hřiště SK Lošov

Akce byla kvůli hrozbě velmi nepříznivého počasí zrušena.

"Domácký festival dobrého jídla a pití v nejhezčí městské části Olomouce – na hřišti pod lesem. Na našem festivalu ochutnáte speciality z restaurací z Velké Bystřice, Svatého Kopečka, Mrskles, Droždína či Lošova, pivní speciály z velkobystřických a olomouckých minipivovarů, trubičky ze Samotišek, kávu z lošovské pražírny a řadu dalších dobrot," zve za pořadatele Pavel Vysloužil. Nabídku podle něj doplní vyhlášené olomoucké i moravské restaurace a bary, street food stánky, vinaři i drobní výrobci, kteří mají blízko k Lošovu a okolí. Gastronomické zážitky doprovodí program pro děti i dospělé.

Více informací najdete na webu akce →

Rumy září

14. září, Tržnice

Festival rumy září se letos přesouvá na nové místo. Bude jím poprvé plocha olomoucké tržnice. "Na místě vás budou čekat nejen zajímavé lahve z celého světa, ale i podium, kde se dozvíte spoustu zajímavostí ze světa tohoto destilátu," lákají pořadatelé. Chybět nebude ani gaučová zevl zóna s barem a doutníky a mnoho dalšího.

Více na Facebooku →

Slavnostní otevření nové jídelní zóny

15. září, Galerie Šantovka

Po několikaměsíční přestavbě se v Galerii Šantovka představí moderní otevřený prostor plný pohodlných míst k posezení, bohaté zeleně a restaurací, které přinášejí gastronomické zážitky z různých koutů světa. "Objevte jedinečnou atmosféru tohoto místa už při slavnostním otevření a užijte si čas s přáteli či rodinou v novém, inspirujícím prostředí," zvou pořadatelé do obchodního centra.

Více na webu →

Maso – Oheň – Chianti

20. září, Bistro Helen

"Přesuňte se s námi do Toskánska a prožijte večer plný místních specialit, vyzrálého hovězího masa, grilování na terase, červeného vína a výjimečné atmosféry," zvou pořadatelé do Lobsteru na velmi oblíbenou akci. "Celý večer budeme servírovat toskánské speciality, grilovat před vámi exkluzivní vyzrálé hovězí. Prémiová Chianti vybral a osobně odprezentuje Flemming Laugesen ze společnosti Flemming's. Vše budeme grilovat na úžasném grilu Vulcanus na terase Bistro Helen. Bude to zkrátka akce, na kterou jen tak nezapomenete," slibují pořadatelé. 

Rezervovat je možné jednotlivá místa nebo celé stoly. Více informací na webu →

Food Fest vol.2

21. září, Long Story Short

Jste srdečně zváni také na food festival, který proběhne na nádvoří Long Story Short. "Očekávat můžete restaurace ze Souboje Restaurací a tentokrát i pár dalších mimo televizní soutěž," slibují pořadatelé. Tradičně se podle nich můžete těšit i na doprovodný program jako je dětská škola vaření s Ondřejem Hutníkem a ty nejlepší beats od Coconut DJs. "Úplnou novinkou bude restaurační Pohoda zóna, ve které si budete moci vychutnat festivalová jídla výběrem à la carte," slibují z Long Story.

Více na Facebooku →

Poděbradský oktoberfest

21. - 22. září, Poděbrady

Už počtvrté se koná oblíbený podzimní gastro festival u vody. "Kromě tématicky laděného jídla a německých pivních speciálů se můžete těšit na bohatý program," lákají pořadatelé. V rámci soboty  tak vystoupí Duo harmonikářů z Olomouce s typickými Deutsche schlager a zahraje  také olomoucká kapela No Barriers. V neděli si pak můžete poslechnout New street band.

Více na Facebooku →

Degustační menu ve francouzském stylu

25. září, Central Park Flora

Degustační večerní menu ve fransouzském stylu vás čeká v hotelu Central Park Flora. "Můžete se těšit na ústřicov bar a skvělá jídla, které pro Vás připraví séfkuchař Tomáš Hochla. Vše spárované s výbornými francouzskými víny," lákají pořadatelé. Po večeři se můžete zúčastnit doprovodného programu při neformálním setkání u sklenky dobrého vína a drobného občerstvení v ceně vstupenky.

Více na webu →

Olima

3. - 6. října, Výstaviště Flora

Tradiční podzimní festival, který se koná při podzimní etapě Flory, zve na soutěže kuchařů a cukrářů, Grand Prix ovocných destilátů Flora Košt, Flora Džem či Flora mošt. 

Více na webu →

Burger Street Festival

4. - 6. října, u Galerie Šantovka

Už podruhé letos do Olomouce zamíří oblíbený burger Festival. "Do Olomouce vezeme náš festival v rozšířené verzi, takže zbystřit by měli všichni milovníci skvělého street foodu. Bude toho tolik, že návštěv si určitě naplánujte více, protože na jeden zátah určitě všechno nestihnete ochutnat," zvou pořadatelé. 

Více na webu →

Slavnosti umění kuchařského

5. října, Červený kostel

Výstavu kuchařských knih doprovodí v Červeném kostele i unikátní gastrofestival. "V rámci programu můžete vyslechnout komentovanou prohlídku aktuální výstavy s historičkou VKOL Petrou Kubíčkovou a rozhovor Blanky Orságové se šéfem Long Story Short Petrem Henešem. Akce je spojená s degustací a po jejím skončení bude následovat interaktivní vaření s Petrem Henešem a jeho týmem," zvou pořadatelé. 

Více na webu →

Slavnost vína

22. listopadu, NH hotel

Milovníci vína by si měli do kalendáře určitě poznamenat datum veleoblíbené akce, která se letos koná už podeváté. Ochutnat na ní můžete přes sto padesát druhů vína od prestižních moravských vinařů, z nichž mnozí jsou na akci osobně přítomní a můžete tak s nimi na místě i pohovořit. "Čeká vás také jedinečná a neopakovatelná zážitková gastronomie šéfkuchaře Miroslava Fojtíka a jeho týmu formou teplého i studeného bufetu. Představí se zde i regionální výrobci a prodejci potravin s nabídkou uzenin dle původních receptur, sýrů, bezlepkového sortimentu, ovocem či zeleninou," lákají pořadatelé.
Večerem bude provázet Markéta Hrubešová, jako hudební host pak vystoupí písničkář Pokáč.

Více na webu →