Gastroshow v nové jídelní zóně Šantovky. Roman Staša ukáže divákům hřbet z přeštického prasete - OLOMOUC.CZ
Reklama

Středa 18. září 2024, svátek má Kryštof, venku je 16.4 °C

Gastroshow v nové jídelní zóně Šantovky. Roman Staša ukáže divákům hřbet z přeštického prasete

Zprávy z regionu

13.9.2024

Autor: red

V Galerii Šantovce se v neděli 15. září odehraje slavnostní otevření zmodernizované jídelní zóny. Připraven je bohatý gastronomický program, kterého se zúčastní také účastníci pořadu MasterChef Česko. Mezi nimi bude vítěz roku 2020 Roman Staša.

Roman Staša je kondiční trenér a bývalý juniorský hokejista, který se stal známým jako soutěžící ve 4. řadě televizního soutěžního pořadu MasterChef Česko na TV Nova, kde se umístil na prvním místě.

Co jste si pro návštěvníky akce připravil?

Program je opravdu nabitý. Mě čekají dvě cooking show, ale to není zdaleka vše. Budu také moderovat soutěž o nejlepší bagetu a kuchařský souboj účastnic MasterChef česko 2023, na který se opravdu těším.

A jakou dobrotu uvaříte?

Připravil jsem si pro diváky hřbet z přeštického prasete s nakládanou červenou řepou a flambovaný ananas se šlehaným mascarpone s tonka fazolí. A věřte mi, že to určitě nebudu vařit sám, ale přidají se i lidi z obecenstva.

A co připravujete nejradši nebo nejčastěji?

Vzhledem k tomu, že stále objíždím domácnosti s projektem #Bezadresy a lidé si nejvíce přejí ochutnat lanýže, tak asi ty. A potom doma syn si vždy říká o těstoviny a grilované kuře. Takže to mě momentálně baví nejvíc vařit.

Akce v Šantovce se konaná u příležitosti modernizace prostor jídelní zóny, chodíte do obchodních center někdy na jídlo?

Určitě si někdy zajdu na jídlo do obchodního centra. Nejvíc se mi to hodí při přechodech ze schůzky na jinou a podobně. Baví mě na tom ta rychlost se kterou si dáte dobré, a teď už i kvalitní, jídlo.

Co je podle vás v jídelních zónách (tzv. food courtech) obchodních center zásadní? Co tam nesmí chybět?

Mám velkou radost, že i tahle forma stravování šla mílovými kroky vpřed. Mě tam vždy chybělo něco lehčího, aniž by to byl například salát, kterého se já moc nenajím. A teď už je i opravdu z čeho vybrat. Dá se tam prakticky najíst v každou denní dobu a vždy kvalitně. Od snídaně až po pozdní večeři. A to, podle mě, nesmí ve food courtech chybět. Více o nedělní akci najdete ZDE.