JJ Racing Team čelil tvrdým soubojům a nehodám v Mugellu - OLOMOUC.CZ
Reklama

Pondělí 21. října 2024, svátek má Brigita, venku je 5 °C

JJ Racing Team čelil tvrdým soubojům a nehodám v Mugellu

Sport

19.10.2024

roc

Na italském okruhu Mugello, jednom z nejnáročnějších a nejkrásnějších okruhů světa, se 15. října 2024 uskutečnil předposlední závod sezóny Mercedes-Benz Virtual GP 2024. Tento slavný okruh přinesl závodníkům spoustu výzev, včetně technických zatáček a vysokorychlostních rovinek. I tentokrát bylo pro fanoušky simracingu na co se dívat, když na trati došlo k řadě dramatických situací, včetně nebezpečných havárií a soubojů kolo na kolo.

Závodní tým JJ Racing Team do závodu nastoupil s oběma svými jezdci, Františkem Kaštovským a Lukášem Uhlíkem, kteří se těšili na příležitost bojovat o body na této slavné trati. Kvalifikace přinesla smíšené výsledky – František Kaštovský předvedl pěknou kvalifikaci, když ve své vůbec první jízdě na této trati zajel vynikající 10. místo, čímž si zajistil solidní pozici pro start závodu. Lukáš Uhlík naopak v kvalifikaci bojoval, a nakonec odstartoval ze 17. místa.

Závod samotný však nebyl bez překážek. Přestože Kaštovský úspěšně bojoval o lepší umístění a postupně se dostával dopředu, osud mu nepřál. Došlo ke kolizi se soupeřem, který po chybě zablokoval trať a Kaštovského monopost vrazil do svodidel. Tento incident znamenal pro Františka předčasný konec závodu, což bylo pro tým velkým zklamáním.

Foto: iRacing

„Mugella jsem se trochu bál, protože jsem zde ještě nikdy nezávodil. Kvalifikace mě ale příjemně překvapila, vybojoval jsem slušné 10. místo a v závodě jsem se postupně dostával dopředu. Bohužel mě srazila chyba soupeře, který mi doslova zablokoval cestu a zničil mi vůz. Mrzí mě to, protože jsem měl pocit, že bych mohl bojovat o umístění v top 10. Doufám, že v posledním závodě sezóny budu mít větší štěstí," komentoval závod František Kaštovský.

Lukáš Uhlík čelil také výzvám. I přes složitou kvalifikaci a start z 17. pozice dokázal využít situace na trati, včetně havárií a kolizí svých soupeřů, a postupně se propracoval až na 13. místo. I když se mu v závěru závodu opotřebovaly pneumatiky a soupeři za ním začali stahovat náskok, Uhlíkovi se podařilo bojovat až do konce a dokončit závod na 14. místě. "Mugello pro mě nikdy nebyla snadná trať a kvalifikace mi to jen potvrdila. Startoval jsem až z 17. pozice, což nebylo ideální, ale v závodě se mi podařilo vyhnout několika kolizím a postupně jsem se probojoval na 13. místo. Ke konci závodu jsem už bojoval s opotřebením pneumatik a snažil se udržet náskok před soupeři za mnou. Nakonec jsem skončil 14., což považuji za solidní výsledek vzhledem k náročnosti závodu," komentoval závod Uhlík.

Další a zároveň finální závod sezóny Mercedes-Benz Virtual GP 2024 se koná 5. listopadu 2024 na slavné trati Suzuka v Japonsku. Fanoušci simracingu mohou sledovat toto napínavé vyvrcholení sezóny na YouTube kanále organizátora Virtual GP nebo na O2 TV Sport, kde se očekává dramatický závěr sezóny.