JJ Racing Team zradily na Monze technické problémy i havárie - OLOMOUC.CZ
Reklama

Sobota 5. října 2024, svátek má Eliška, venku je 9 °C

JJ Racing Team zradily na Monze technické problémy i havárie

Sport

DNES 09:03

Autor: red

Legendární okruh Monza, často přezdívaný „chrám rychlosti“, hostil další závod šampionátu Mercedes-Benz Virtual GP 2024. Na tomto slavném místě se jezdci museli poprat nejen s náročným tempem, ale také s technickými problémy a vysokými rychlostmi, kdy vozy Super Formula SF23 dosahovaly na rovinkách rychlostí přes 300 km/h. Diváci sledovali úchvatné souboje, včetně dramatického boje o 1. místo v posledním kole závodu.

Foto: iRacing

JJ Racing Team nastoupil do závodu v tradičním složení s jezdci Lukášem Uhlíkem a Františkem Kaštovským. Bohužel pro tým to nebyl nejlepší den. Lukáš Uhlík se musel potýkat s poškozeným vozem, ale přesto se mu podařilo dokončit závod na 11. místě. František Kaštovský měl smůlu, když po přehřátí zadních pneumatik dostal smyk v zatáčce Ascari a jeho závod skončil havárií.

František Kaštovský zhodnotil závod takto: „V kvalifikaci se mi nepodařilo zajet čas, který bych si představoval, protože jsem v posledním kole dostal penalizaci a stačilo to pouze na 12. místo. První kola závodu byla velmi chaotická a rozhodila mě, přestože jsem se vyhnul kolizím. Bohužel mě předjel soupeř a kvůli přehřáté zadní pneumatice jsem ztratil kontrolu nad vozem v Ascari zatáčce. Zklamalo mě, že jsem opět nemohl dokončit závod, ale doufám, že příští závody budou lepší.“

Lukáš Uhlík rovněž bojoval se smůlou od samého začátku: „Kvalifikace pro mě skončila po havárii v prvním kole, což mě odsunulo na startovní pozici 17. Start do závodu byl podobně katastrofální a už po několika metrech jsem byl na chvostu startovního pole. V první zatáčce došlo k nečekané situaci, kdy vůz přede mnou zablokoval trať, což mě stálo poškození předního křídla. Od té chvíle jsem jel závod spíše jako maraton a mým cílem bylo dokončit. Přesto se mi podařilo stáhnout ztrátu na soupeře a závod jsem dokončil na 11. místě. Beru to jako uspokojivý výsledek, vzhledem k okolnostem.“

Další závod šampionátu se pojede 15. října 2024 na okruhu Mugello v Itálii. Fanoušci mohou sledovat napínavé souboje opět na YouTube kanále organizátora Virtual GP nebo na O2 TV Sport.

Záznam závodu ZDE.

Foto: iRacing