Reklama

Čtvrtek 22. srpna 2024, svátek má Bohuslav, venku je 24.1 °C

Je tady březen, měsíc čtenářů. A Vědecká knihovna chystá řadu zajímavých akcí

Zprávy z regionu

29.2.2024

Autor: red

"S knížkou do života, životem s knihou" zní motto letošního ročníku celonárodní akce Březen – měsíc čtenářů, v rámci kterého si Vědecká knihovna připravila řadu zajímavých akcí včetně navýšení výpůjček, knižních bazarů nebo maratonu čtení. Nově zaregistrovaní čtenáři budou mít navíc roční registraci zdarma.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

Březen – měsíc čtenářů vyhlašuje Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR a letos se koná již po patnácté. Vědecká knihovna v Olomouci si pro své čtenáře i návštěvníky připravila bohatý program. "Zcela noví čtenáři, kteří se během března zaregistrují, budou mít roční registraci zdarma. Registrovaní čtenáři se zase mohou těšit na navýšení výpůjček, po celý měsíc si budou moci zapůjčit až pětadvacet titulů, tedy o pět více, než je pravidlem. Hned dva knižní bazary se uskuteční v hlavní budově knihovny – jeden u výpůjčního pultu a druhý v německé knihovně," vyjmenovává Michaela Heloňová z Vědecké knihovny.

Novou aktivitou Vědecké knihovny je v tomto roce formát maraton čtení, který proběhne 11. března od 17 do 19 hodin. Pozornost bude věnována světoznámému pražskému německy píšícímu spisovateli Franzi Kafkovi, od jehož smrti letos uplyne 100 let. Po roce se do knihovny vrací večer s deskovými hrami, v pondělí 25. března od 17 do 21 hodin si zájemci mohou přijít zahrát hry přímo do Červeného kostela.

"Pokračovat budou také cykly přednášek Pohledy do minulosti, Univerzita v kostele či autorské čtení z cyklu Spisovatelé do knihoven. Zcela novou sérií pak bude Umění stárnout. Chybět nebude ani komentovaná prohlídka nových výstav Eduard Hölzel a jeho nakladatelství a Olomouc v roce 1894, jež budou ke shlédnutí po celý březen v Červeném kostele," dodala Heloňová.

Bližší informace o programu naleznou čtenáři na webu www.vkol.cz a FB VKOL.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip