Jezdce JJ Racing Team stihl v Hockenheimringu hustý déšť. Poslední závod Virutal GP byl tak plný napětí - OLOMOUC.CZ
Reklama

Neděle 8. září 2024, svátek má Mariana, venku je 19 °C

Jezdce JJ Racing Team stihl v Hockenheimringu hustý déšť. Poslední závod Virutal GP byl tak plný napětí

Sport

24.6.2024

Autor: red

Poslední závod skupiny GT3 šampionátu Mercedes-Benz Virtual GP 2024 před letní pauzou se konal na slavném okruhu Hockenheimring. Závod přinesl vzrušující momenty a nečekané zvraty, zejména díky dramatickým změnám počasí.

Foto: iRacing

Závodní den začal poklidně a na suché trati kvalifikací a první částí závodu. Vše se změnilo ke konci závodu, kdy přišel hustý déšť, který na trati vytvořil nepředvídatelné podmínky a výrazně tak ovlivnil pořadí jezdců.

František Kaštovský z JJ Racing Teamu si v kvalifikaci vyjel 13. startovací místo. I přes několik napínavých okamžiků se mu podařilo dokončit závod na solidním 10. místě, čímž uzavřel TOP10. „V kvalifikaci jsem byl rád, že jsem zajel aspoň jedno kolo, díky kterému jsem se dostal na 13. místo. V závodě jsem měl několik kritických momentů, ale zvládl jsem se udržet na trati. Když přišel déšť, nefungovaly mi stěrače, což bylo velmi náročné. Nakonec jsem získal tři pozice v posledním kole a jsem rád za výsledné 10. místo,“ komentoval Kaštovský svůj výkon.

Lukáš Uhlík si vybojoval 16. pozici v kvalifikaci, kterou se mu podařilo udržet i v závodě až do závěrečných fází, kdy na mokré trati chyboval a přišel o jednu pozici, čímž ztratil možnost bodovat. „V kvalifikaci jsem dělal chybu za chybou, nakonec z toho byla 16. pozice na startu. V závodě jsem se postupně propracoval na 15. místo, ale déšť opět zkomplikoval situaci. Po jezdecké chybě jsem skončil na 16. místě,“ uvedl Uhlík.

Majitel JJ Racing Team, Jan Juránek, hodnotí první polovinu šampionátu pozitivně: "Jako nováčci jsme věděli, že se budeme pohybovat kolem TOP10 a níž. Měli jsme několik pěkných momentů a věřím, že ve druhé polovině sezóny přidáme další body."

Šampionát Mercedes-Benz Virtual GP 2024 nyní čeká letní přestávka. Další závod je naplánovaný na 13. srpna 2024 na okruhu Silverstone, kde se představí monoposty Formule SF23.

Záznam závodu můžete sledovat zde →