Kdo bude ředitelem sloučeného divadla a filharmonie? Město vypsalo konkurz - OLOMOUC.CZ
Reklama

Sobota 5. října 2024, svátek má Eliška, venku je 8.5 °C

Kdo bude ředitelem sloučeného divadla a filharmonie? Město vypsalo konkurz

Zprávy z regionu

7.7.2024

Autor: roc jap

Manažerská praxe pět let, vysoká škola, jazyky... "Moravské divadlo a Moravská filharmonie", nová organizace, která vznikne sloučením institucí k prvnímu lednu, hledá svého ředitele. Zájemci se mohou hlásit až do konce září.

Kdo bude stát v čele sloučeného divadla a filharmonie?

Foto: Jan Procházka

"V souvislosti se sloučením dvou stávajících příspěvkových organizací hledá Olomouc ředitele či ředitelku nové kulturní instituce, která vznikne k 1. 1. 2025 a ponese název Moravské divadlo a Moravská filharmonie," oznámila radnice na svých webových stránkách. A jaké jsou požadavky na nového ředitele? "Vysokoškolské vzdělání v oboru ekonomickém, právním nebo uměleckém, nejméně pět let praxe v řídící funkci, manažerské a organizační schopnosti, orientace v oboru a všeobecný kulturní přehled, občanská a morální bezúhonnost a aktivní znalost nejméně jednoho světového jazyka. Očekávají se i znalosti principů fungování a financování příspěvkové organizace, orientace v oblasti dramatického umění, symfonické hudby, kultury obecně a veřejné správy, schopnost komunikace s odbornou veřejností a s médii a schopnost samostatného rozhodování," zní přesná specifikace. Město chce po uchazečích i písemně zpracovanou koncepci činnosti a rozvoje organizace, včetně návrhů na zkvalitnění poskytovaných služeb. Součástí koncepce by měla být vize fungování obou orchestrů, tedy divadelního a filharmonie. Zájemce o místo ředitele by měl též mít představu o organizační struktuře managementu instituce a o obsazení klíčových pozic, především uměleckého vedení orchestrů a souborů divadla.

Předpokládaný nástup do funkce je 1. ledna 2025.  Přihlášky město přijímá do 20. září.

roc jap

Reklama

Hanácký pivovar

Katalog firem » Restaurace, stravování » Pivovary

Hanácký pivovar je řemeslný pivovar na ulici Šlechtitelů v Olomouci – Holici. Výrobu zahájil ve druhé polovině roku 2017. V produktové nabídce pivovaru se objevují jak tradiční piva ...