Klapkaři posedmé zavítali do Rubikonu - OLOMOUC.CZ
Reklama

Pátek 18. října 2024, svátek má Lukáš, venku je 10.2 °C

Klapkaři posedmé zavítali do Rubikonu

Kultura

25.6.2024

David Kopřiva

Klapkaři jsou výtvarní umělci, kteří dostanou surovou filmovou klapku a zvládnou ji dotvořit takovým způsobem, že je možné ji vydražit za peníze - někdy spoustu peněz - a takový výtěžek použít pro dobrou věc. Tento nápad vznikl roku 1998 a od té doby je nedílnou součástí Zlín Film Festivalu a pomáhá podporovat začínající filmaře.

Salon filmových klapek Zlín si za dobu své existence vydobyl značnou prestiž a to také díky svým partnerům a galeriím, které mu v této bohulibé činnosti pomáhají. V Olomouci je exkluzivním partnerem projektu Galerie Rubikon a její majitelka Bronislava Paučková.

Právě v Rubikonu byla včera vernisáží zahájena výstava výtvarných prací vytvořených klapkaři a to za hojné osobní účasti mnohých z nich a jednalo se o zvučná jména a hlavně moc příjemné lidi a skvělé umělce. 

Výstava můžete navštívit zdarma, potrvá do 10. 8. 2024 a najdete ji v Galerii Rubikon, Tř. 1. máje 24, Olomouc. Vystavená díla je možné zakoupit, ale doporučuji neváhat; některá se prodala už během prvního dne.

Seznam vystavujících klapkařů:

Axamitová, Ciková, Halla Hejdová, Hřivnáč, Chromek, Kamenský, Kalina, Koubová, Limberk, Matulová, Pavlišová, Plotěná, Studenský, Švejdová, Velčovský, Vorlíčková, Zedník, Žalmánková