Kliment: Plnili jsme to, co jsme si řekli v kabině - OLOMOUC.CZ
Reklama

Neděle 8. září 2024, svátek má Mariana, venku je 20.6 °C

Kliment: Plnili jsme to, co jsme si řekli v kabině

Sport

24.7.2024

Autor: Petr Pelíšek

Na dvacet zaokrouhlil počet vstřelených branek v první lize útočník Jan Kliment. Stalo se tak v prvním kole nové sezóny, kde dvěma góly rozhodl o výhře SK Sigma Olomouc v Českých Budějovicích. Bylo to při jeho 99 startu, v neděli v Liberci tedy může zakulatit na rovnou stovku. Na Hanou přišel po dvou sezónách v Plzni jako volný hráč. A hned v první utkání v novém působišti se uvedl skvěle.

Jaké hodnotíte zápas v Budějovicích?

Zhodnotil bych to určitě kladně, protože jsme vyhráli dva nula. Ale v první půlce Budějovice měly možná dvě šance a minimálně jednu loženou. Musím pochválit Tádu Stoppena, našeho gólmana, který nás obrovsky podržel. Protože víme, že kdo dá první gól, tak to má potom ulehčené. Takže mu patří velký dík. Ve druhé půli, když jsme dali branku, tak už to bylo v naší režii. Samozřejmě druhý gól nám potom strašně moc pomohl. Nemuseli jsme spoléhat jenom na ten jeden, je lepší, když máte odskok dvou gólů. Myslím, že jsme plnili všechno, co jsme si řekli v přípravě. Všichni makali na sto dvacet procent, tak by to mělo být. A proto to tak také dopadlo.

První gól jste dal povedeně přes hlavu. Dal jsem někdy hezčí?

Moc jsem ho neviděl, ležel jsem na zemi. Pak jsem slyšel, jak se všichni radují, a jen jsem zkontroloval, jestli je to v síti. Hezčí gól … Nevím. Asi ne, teď si nevzpomínám, že bych dal nějaký takový gól. Takže to bude asi jeden z těch lepších.

Zkoušíš takto zakončit třeba na tréninku?

Teď si vzpomínám, že v přípravě jsem se k tomu dostal. A dal jsem teda taky gól. Ale že bych to nějak trénoval, to asi ne. Nejspíš to byla nějaká intuice, všechno se to sešlo. Zorvi mi tu přihrávku perfektně načasoval. V té situaci se vlastně nedalo nic jiného dělat, než to zkusit

Nebolí vás záda, když tam po akrobatickém zakončení přistanete na plocho?

Ten gól to vždycky zahojí.

Nepřipadal jste si u druhého gólu trochu okradený o radost? Dlouho se čekalo, jak rozhodne VAR, nehrálo se snad pět minut.

To je tak vždycky v takových případech. Našel bych v tom pozitivum, že mě tam rozhodčí nenechal minutu se radovat a zapískal hned. Takže jsem neměl šanci se nějak hned radovat. Ale věděl jsem, že to nebude jednoznačné, že to bude ofsajd. Bral jsem to tak, že je to padesát na padesát a nakonec se to přiklonilo na naši stranu.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip