Komora spojuje a podnikatelé ukázali svou velkorysost. Rekordní částka půjde na dobré věci - OLOMOUC.CZ
Reklama

Pátek 18. října 2024, svátek má Lukáš, venku je 14 °C

Komora spojuje a podnikatelé ukázali svou velkorysost. Rekordní částka půjde na dobré věci

Zprávy z regionu

17.6.2024

roc

Okresní hospodářská komora Olomouc rok od roku roste co do počtu svých členů i aktivit. Svou prestiž posiluje také její klíčová společensko-networkingová akce s názvem Gentlemen's club. Na osmý ročník této akce zavítaly bezmála dvě stovky podnikatelů a top manažerů z Olomoucka. Po loňské premiérové charitativní dražbě se letos podnikatelé ukázali. Komora na místě vybrala částku 327 tisíc, která půjde na projekt Zázraky zrození i aktivity Nadačního fondu pro srdce Hané.

Okresní hospodářská komora Olomouc pořádá v průběhu roku desítky nejrůznějších akcí. Společensko-networkingové, sportovně-networkingové a v neposlední řadě také vzdělávací a odborné. Mezi nejprestižnější akci sezony patří Gentlemen's club, na kterém hraje svou roli také společenská odpovědnost. V průběhu letošního večera gentlemanů se konala dražba celkem třinácti položek. Pět setů kvalitních vín do dražby daroval profesor Miloš Táborský, přednosta I. Interní kliniky – kardiologické FNOL. Dalších šest vín přidal ze své rozsáhlé sbírky olomoucký developer a investor Richard Morávek. Na závěr mohli podnikatelé přihazovat také v dražbě dvou dresů. První dres týmu Real Top Praha, který je složený z osobností kulturního a sportovního života, daroval známý fotbalový brankář Zdeňek (Bob) Zlámal a druhý dres – reprezentace ČR s podpisy některých hráčů zajistil ředitel marketingové agentury STES Martin Rak.

Foto: Eduard Goričev, Lukáš Uchytil

„V loňském roce jsme poprvé dražili exkluzivní vína a vybrali celkem 193 tisíc korun. Letos však výsledek překonal všechna naše očekávání – podnikatelé pro dobro věci nechali v dražbě celkem neuvěřitelných 327 tisíc korun. Za to zaslouží obdiv. Vysoká částka je dílem velkorysosti olomouckých podnikatelů i smysluplnosti vybraných projektů, na které bude výtěžek směřovat,“ dodal k dražbě Radim Kašpar, ředitel OHK Olomouc.

Celkový výtěžek dražby činí 327 tisíc korun a bude rozdělen na dvě části. Část půjde na aktivity Nadačního fondu pro srdce Hané, většina pak i prostřednictvím Nadace Heleny Morávkové na projekt Zázraky zrození, za kterým stojí majitelé olomoucké společnosti Lorika.

„Děkuji moc týmu OHK Olomouc za podporu kardiologicky nemocných regionů formou dražby vín v rámci akce Gentlemen's klub ve prospěch Nadačního fondu pro srdce Hané, který připravuje realizaci programu pohybové rehabilitace pro pacienty ve spolupráci s vedením města Olomouc. Jsem velice vděčný za tuto aktivitu,“ říká Miloš Táborský, předseda správní rady nadačního fondu.

Projekt Zázraky zrození má ambiciózní cíl. Vybrat od regionálních firem i jednotlivců až 3 miliony korun na pořízení 11 pulzních oxymetrů pro sledování životních funkcí novorozenců a centrální řídicí pult. Ty umožní bezpečné a klidné spojení nově narozených dětí s rodiči, známé odborné i laické veřejnosti jako bonding.

„Naše společnost Lorika dlouhodobě podporuje společensko prospěšné aktivity. Nyní jsme se společníkem Davidem Martinkem otci čerstvě narozených dětí, o to je více symbolická podpora právě Novorozeneckého oddělení Fakultní nemocnice Olomouc. Tímto moc děkujeme olomouckým podnikatelům i komoře, která pomohla vytvořit fungující komunitu, která stojí při sobě,“ dodal ke dražbě Jakub Krištof, jednatel společnosti Lorika.