Mora doma zvítězila nad Boleslaví, rozhodl Musil - OLOMOUC.CZ
Reklama

Sobota 26. října 2024, svátek má Erik, venku je 11.6 °C

Mora doma zvítězila nad Boleslaví, rozhodl Musil

Sport

25.10.2024

Do druhé čtvrtiny základní části hokejové extraligy vstoupil tým HC Olomouc správným způsobem. Mora doma získala tři body za výhru nad Mladou Boleslaví.

Na první gól si musel olomoucký fanoušek chvíli počkat. Po úvodních minutách potřebovali Hanáci nejprve přečkat oslabení, ale po jeho skončení ve 14. minutě udeřil Doktor střelou přes betony brankáře Růžičky. Náskok jedné branky pro Moru platil i po prostřední části střetnutí. Ve třetím dějství se oba týmy snažily rozhodnout. Ale stav se dlouho neměnil. Nakonec se skóre přece změnilo, když vyrovnání zařídil tvrdou střelou Gewiese. Jenže Středočeši se neradovali dlouho, když se Pavel Musil dostal do šance a o zadní mantinel si poslal nahození k pravé tyči, kde ho sám doklepl do sítě. Šanci na opětovné vyrovnání hostům zkazil Lakatoš zásahem Macuha ramenem do hlavy, za což dostal trest pět plus do konce. Boleslav tedy dohrála utkání ve čtyřech a trefou do prázdné brány pak uzavřel zápas Kohout.

„Bylo to vyrovnané utkání, rozhodovaly maličkosti a my jsme byli trošku šťastnější. Vyrovnání Boleslavi právě přišlo, když jsme, myslím takových pět minut byli hodně pasivní a to nás potrestalo, i když to byl takový nešťastný gól. Každý gól se počítá a jsme rádi, že jsme to urvali na naši stranu,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc – BK Mladá Boleslav 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 14. Doktor (Nahodil, Řezníček), 57. Musil, 60. Kohout – 53. Gewiese. Rozhodčí: Hribik, Pilný – Svoboda, Štěpánek. Vyloučení: 4:3, navíc Lakatoš 5 min. + do konce. Bez využití. Diváci: 4293.

HC Olomouc: Machovský – Ondrušek, Černý, Sirota, Řezníček, Korenčík, Rutar, Rašner – Anděl, Kusko, Kohout – Plášek, Macuh, Fridrich – Kunc, Musil, Orsava – Knotek, Doktor, Nahodil. Trenér Jan Tomajko.
BK Mladá Boleslav: Růžička – Pyrochta, Gewiese, Bernad, Lintuniemi, Jánošík, Pavlík, Havlín – Skalický, Buchtele, Stránský – Doležal, Hradec, Lakatoš – Junttila, Suchý, Gardoň – Dvořáček, Závora, Malát. Trenér Richard Král.

Reklama

ART RUBIKON

Katalog firem » Kultura a umění » Společenské a kongresové sály

ART RUBIKON z.s. sdružuje členy se zájmem o umění, řemeslné a technologické obory, pořádá neformální edukační programy pro různé cílové skupiny, včetně dětí a seniorů. Spolek vznikl...