Mora má další výhru, zdolala Karlovy Vary - OLOMOUC.CZ
Reklama

Úterý 22. října 2024, svátek má Sabina, venku je 4.8 °C

Mora má další výhru, zdolala Karlovy Vary

Sport

18.10.2024

Hokejisté HC Olomouc po prohře v Kladně zase zabrali naplno. Mora si doma ve dvanáctém extraligovém kole poradila s Karlovými Vary, zvítězila tři k jedné a bere všechny tři body.

Mora vstoupila do zápasu dobře. Po úvodní dvacetiminutovce vedla o dvě branky. V 5. minutě otevřel gólový účet zápasu Kohout, v přesilovce nadvakrát překonal brankáře Habala. O čtyři minuty později Mora využila i druhou početní převahu. Plášek doklepl kotouč za záda karlovarského brankáře a poslal Olomouc do dvoubrankového vedení. Ve druhém dějství Olomouc zavřela obranné pásmo a Energie se těžko dostávala před bránu Machovského. Největší šanci měl Sapoušek, který se ocitl sám před brankou, ale gólmana Kohoutů nepřekonal. Naopak navýšit vedení mohl Káňa, ale v koncovce nebyl přesný. Mora si udržela dvoubrankový náskok i po druhém dějství. Do třetí třetiny vstoupili Karlovarští aktivně, což přineslo změnu stavu. Ve 47. minutě zaznamenal gól hostů Mamčics a kontaktním gólem dal hostům naději na bodový zisk. Vary si v závěru vzaly oddechový čas a pokoušeli se srovnat při power-play, avšak po prohraném vhazování v útočném pásmu se kotouče zmocnil Kohout, který rozhodl o výhře Olomouce.

„Do zápasu jsme nevstoupili zle, ale moc jsme to šmrdlali. Olomouc nám pak ukázala, jak zakončovat. Od druhé třetiny jsme byli lepší, ale dali jsme jen jeden gól,“ řekl Pavel Patera, trenér Karlových Varů.

My jsme si pomohli přesilovkami, a dorážkami. Od druhé třetiny byly Vary jednoznačně lepší, vyhrávaly souboje, všude byly dřív. Tři body pro nás jsou zlaté podle toho, jak jsme hráli. Musíme si toho vážit, takto hrát v dalších utkáních, tak tolik štěstí mít nebudeme,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko. „Dneska nás podržel brankář, doufám, že mu to hráči v dalších zápasech vrátí,“ podotkl.

HC Olomouc – HC Energie Karlovy Vary 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Kohout (Nahodil, Káňa), 10. Plášek (Fridrich, Kusko), 60. Kohout - 48. Mamčics (Černoch, Sapoušek). Rozhodčí: Kika, Cabák – Hlavatý, Axman. Vyloučení: 1:4. Využití: 2:0. Diváci: 4626.

HC Olomouc: Machovský – Černý, Ondrušek, Řezníček, Sirota, Rutar, Korenčík, Škůrek – Kohout, Kusko, Káňa – Fridrich, Nahodil, Plášek – Orsava, Musil, Kunc – Doktor, Knotek, Anděl. Trenér Jan Tomajko.
K. Vary: Habal – Jaks, Moravec, Reunanen, Plutnar, Mamčics, Mikyska, Rulík – Čihař, Černoch, Beránek – Jiskra, Gríger, Procházka – Sapoušek, Salsten, Kofroň – Redlich, Šír, Kružík. Trenér Pavel Patera.

Reklama

Obrazy od Dity - Dita Doležalová

Katalog firem » Kultura a umění » Tvůrci, kreativní tvoření

Věnuji tento obraz do prodeje - aukce na FB na Obrazy od Dity, z něhož celá částka půjde na POVODNĚ v Jeseníkách a to buď na Donio - konkrétní rodině, nebo přímo vybrané rodině do Jeseníků.
Cena obrazu 7.200,- Kč, velikost 50 x 50 x 4 cm.
Zájemci pište do komentářů na FB pod příspěvkem cenu, za kterou jej chcete koupit. Kdo chce zůstat anonymní, může mi napsat zprávu a já anonymně částku ve vláknu zveřejněním. To kam peníze po té doputují, zveřejním na FB.
Prosím o sdílení, ať penízky pomůžou.