Mora schytala ve Vítkovicích sedm branek - OLOMOUC.CZ
Reklama

Pondělí 23. září 2024, svátek má Berta, venku je 9 °C

Mora schytala ve Vítkovicích sedm branek

Sport

22.9.2024

Ve 3. kole hokejové extraligy hrál tým HC Olomouc ve Vítkovicích. Tradiční derby se Hanákům nepovedlo, prohráli o šest branek.

Olomoučtí paradoxně nezačali vůbec zle a byli v úvodu hodně aktivní. Hráli také první přesilovku utkání, ale ta trvala jen pár sekund, pak byl vyloučen Musil. Potom po snaze získat puk v útočném pásmu Vítkovic Doktor narazil Percyho na mantinel. Percymu museli z ledu pomoci spoluhráči, rozhodčí situaci zkoumali na videu a vyhodnotili ji za trest pět minut plus do konce utkání. Přesilovku domácí proměnili v jednu branku. Na začátku druhé třetiny Vítkovice zvýšily. Ale necelou minutu poté dal Moru na kontakt Rašner. Srovnání bylo blízko, jenže Orsava trefil pouze do tyčky. Do druhé sirény ale nakonec Hanáci dostali ještě dvě branky. Takže v poslední periodě měli za úkol dohánět třígólovou ztrátu. Což se vůbec nepovedlo. Hanáci naopak dostali ještě tři branky, takže z Ostravy odjížděli s nečekaně vysokou prohrou.

„Z naší strany ještě první třetina snesla nějaké měřítko, i když jsme hráli sedm minut oslabení a bylo to nula jedna. Od druhé třetiny jsme ještě snížili na jedna dva, ale potom byly Vítkovice lepší. Hlavně byli silnější v soubojích a od toho se to odvíjelo. My jsme skoro nebyli na puku a samozřejmě sedm gólů je hodně a náš výkon, ty dvě třetiny, byl opravdu hodně špatný a musíme se zlepšit,“ řekl Jan Tomajko, trenér HC Olomouc.

HC Vítkovice Ridera – HC Olomouc 7:1 (1:0, 3:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 14. Ri. Bukarts (Ro. Bukarts), 23. Zdráhal (Bambula), 31. Claireaux, 33. Claireaux (Košťálek, Kalus), 47. Ro. Bukarts (Nellis, Ri. Bukarts), 55. Yetman (Ro. Bukarts, Auvitu), 59. Kalus (Abdul) – 24. Rašner (Anděl). Rozhodčí: Jeřánek, Vrba – Rampír, Axman. Vyloučení: 3:7, navíc Doktor 5 min. + do konce. Využití: 4:0. Diváci: 4479.

HC Vítkovice Ridera: Klimeš – Percy, Košťálek, Auvitu, Demel, Mikuš, Kovář, Marcel – Abdul, Yetman, Nellis – Bambula, Barinka, Zdráhal – Ro. Bukarts, Hladonik, Ri. Bukarts – Kalus, Claireaux, Lednický – Hašek. Trenér David Bruk.
HC Olomouc: Sedláček – Ondrušek, Černý, Sirota, Rutar, Řezníček, Švrček, Rašner, Škůrek – Káňa, Musil, Orsava – Plášek, Kusko, Navrátil – Fridrich, Nahodil, Kohout – Kunc, Anděl, Doktor. Trenér Jan Tomajko.

Reklama

iKABEL - ELEKTRO OLOMOUC

Katalog firem » Řemeslníci » Elektroinstalace

STAVÍTE DŮM či plánujete REKONSTRUKCI? Jsme specialisté v oboru elektro s 25letými zkušenostmi a Certifikacemi známých výrobců. Nabízíme vám: ENERGETICKY ÚSPORNÉ TOPENÍ pod...