Mora si doma poradila s mistrem - OLOMOUC.CZ
Reklama

Sobota 12. října 2024, svátek má Marcel, venku je 8.4 °C

Mora si doma poradila s mistrem

Sport

11.10.2024

Hokejisté HC Olomouc porazili doma v desátém extraligovém dějství doma Třinec. Po vítězství nad úřadujícím mistrem jsou Hanáci na páté příčce.

První šanci otevřít skóre dostali domácí. V 5. minutě začali hrát první přesilovku. Ve 14. minutě mohl otevřít skóre Plášek, ale trefil brankovou konstrukci. Ani ve druhé domácí přesilovce pak gól také nepadl. Na konci úvodní části hry byl vyloučen za vysokou hůl Knotek. V polovině 28. minuty šel na trestnou za totéž provinění. Ani hosté ovšem nedokázali ani jednu ze dvou přesilovek využít. Gól padl až tři minuty před druhou sirénou, když se prosadil Jakub Orsava. V úvodních minutách třetí třetiny se snažili být aktivní Třinečtí, ale Mora pracovala precizně. A hostující celek nepouštěla do nebezpečných pozic. A když už náhodou něco prošlo, měl to brankář Machovský. Mora pak odskočila na rozdíl dvou branek, když Rutarovo nahození od modré tečoval před Mazancem Fridrich. Hanáci pak hráli přesilovku, ale ani třetí početní převahu v utkání nedokázali využít. Tři minuty před koncem Oceláři zkusili hru bez brankáře. V ní sice Olomoucké přitlačili, ale bylo to bez vlivu na číselný projev ukazatele skóre.

„Musím domácím pogratulovat k dobrému výsledku i výkonu. Bylo to dobré utkání, ale my jsme byli v soubojích pozdě. Bez branky nemůžeme pomýšlet na dobrý výsledek, nepomohli jsme si přesilovkami,“ uvedl trenér Třince Zdeněk Moták.

„Byl to vyrovnaný zápas, na začátku Machovský chytil čistý gól. To hráče uklidilo a pak jsme hráli dobře. Soupeř si nevytvořili tolik šancí a to dneska rozhodlo. Třetí třetina z naší strany byla výborná,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc – HC Oceláři Třinec 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 37. Orsava (Kunc, Sirota), 52. Fridrich (Rutar). Rozhodčí: Jeřábek, Hradil – Blažek, Rampír. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 5338.

HC Olomouc: Machovský – Ondrušek, Černý, Sirota, Řezníček, Korenčík, Rutar, Škůrek – Káňa, Kusko, Doktor – Plášek, Nahodil, Fridrich – Kunc, Musil, Orsava – Anděl, Knotek, Ministr. Trenér Jan Tomajko.

Třinec: Mazanec – Smith, Marinčin, Nedomlel, Kundrátek, Jank, Adámek, Mrtka – Cienciala, Vrána, Kurovský – Roman, Daňo, Hudáček – Teplý, Sikora, Addamo – Dravecký, Čacho, Hrehorčák. Trenér Zdeněk Moták.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip