Mora si poradila se Spartou a posunula se nahoru - OLOMOUC.CZ
Reklama

Pátek 4. října 2024, svátek má František, venku je 8.1 °C

Mora si poradila se Spartou a posunula se nahoru

Sport

2.10.2024

Hokejisté HC Olomouc v domácí dohrávce se Spartou Praha museli zabodovat, pokud nechtěli po sedmém kole zůstat v suterénu tabulky. A to se jim povedlo. Mora ukončila sérii neporazitelnosti hostů a zapsala tři body.

Domácí se radovali už v 5. minutě. Po vyhraném vhazování od modré napřáhl Rutar a ukončil Kořenářovu neprůstřelnost. Za Spartu mohl vyrovnat Salomäki, brankář Machovský ho skvěle vychytal. A pak se znovu prosadila Mora. Střela Knotka z úhlu doputovala na hůl Orsavy, který kličkou do bekhendu nedal Kořenářovi šanci. Sparťané pak od začátku druhé třetiny šli za vyrovnáním. Machovský ale odolával. Hyka trefil pravou tyčku. Pak se hostům povedlo dát kontaktní branku. Smazat manko mohl Chlapík, ocitl se sám před Machovským a brankáře Olomouce nepřekonal. Na začátku poslední třetiny se Spartě povedlo srovnat z přesilovky. Ale dva dva to bylo jen chvíli. Netrvalo to ani minutu a Olomoučtí si vedení vzali zpět. Domácí tlak zužitkoval Černý, který vymetl pravý horní růžek Kořenářovy branky. Následovaly velké šance na obou stranách, ale stav už se nezměnil, ani v závěru, kdy to Pražané zkoušeli v šesti.

„Náš vstup byl dnes výborný do zápasu a dá se říct, že jsme byli všude a je hrozná škoda, že druhou třetinu jsme trošku upustili od té naší jednoduchosti. Začali jsme hrát složitě, ztráceli jsme puky a dávali jsme Spartě příležitosti. I v obranném pásmu jsme prohrávali souboje. Sparta byla jednoznačně lepší ve druhé třetině. Samozřejmě potom zaslouženě srovnala. Ve třetí třetině jsme se zase vrátili k té jednoduchosti, byli jsme v soubojích trošku lepší. Matěj Machovský nás podržel a musím hráčům poděkovat za tu bojovnost a odhodlání. Díky tomu jsme si zasloužili tři body," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc – HC Sparta Praha 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Rutar (Orsava), 19. Orsava (Knotek, Černý), 44. Černý (Ondrušek, Nahodil) – 25. Tomek (Hrabík), 44. Najman (Kousal, Hrabík). Rozhodčí: Hribik, Šindel - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 5013.

HC Olomouc: Machovský – Ondrušek, Černý, Sirota, Řezníček, Korenčík, Rutar, Škůrek – Káňa, Kusko, Kohout – Fridrich, Nahodil, Navrátil – Kunc, Musil, Orsava – Anděl, Knotek, Mácha. Trenér Jan Tomajko.
Sparta Praha: Kořenář – Mašín, Kemiläinen, Krejčík, Mikliš, Kempný, Irving, Tomek – Salomäki, Lajunen, Hyka – Chlapík, Najman, Kousal – Hrabík, Vitouch, Forman – Hrabík, Žmola, Ton. Trenér Pavel Gross.

Reklama

PORTO - RESTAURANT PIZZERIA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Pizzerie

Zavítejte do restaurace a pizzerie v prostorách hlavního nádraží v Olomouci. Nabízíme Vám 32 druhů vynikající domácí pizzy. V krásném, dobovém, klimatizovaném interiéru Vás bude obslu...