Moře s Pardubicemi nevyšly závěrečné minuty - OLOMOUC.CZ
Reklama

Sobota 21. září 2024, svátek má Matouš, venku je 10.4 °C

Moře s Pardubicemi nevyšly závěrečné minuty

Sport

20.9.2024

Dva čtyři, stejně jako ve středu v Mladé Boleslavi, prohráli hokejisté HC Olomouc premiérové domácí utkání v sezoně. Střetnutí s Dynamem Pardubice dokázali dvěma přesilovkovými góly srovnat, ale v závěru pak dostali dvě branky a na bodový zisk mohli zapomenout.

Pardubické Dynamo mělo v úvodu trochu štěstí a díky několika dobrým zákrokům brankáře Willa ustálo šance Mory. A ve 12. minutě se ujalo vedení. Vondráček proti Machovskému, který za Olomouc chytal v mistrovském utkání poprvé, uspěl s dorážkou své střely – 0:1. I další střídání znamenalo gól Dynama, opět byl úspěšný Vondráček. V poslední minutě prvního dějství byl vyloučen na pět minut plus do konce za sekání Šustr a Olomouc dokázala snížit díky Nahodilovi, který propálil tři blokující hráče. Většina pětiminutového trestu Šustra se přenesla do druhé třetiny, Mora ale další branky nedokázala přidat. Domácí byli v druhé části utkání aktivnější, ale brankář Will hosty držel. Moře se povedlo srovnat ve 44. minutě díky využité přesilovce, bylo to po trefě Fridricha do horního rohu. Zdálo se, že zápas půjde do prodloužení, ale Pardubičtí dokázali překlopit vedení zpět na svou stranu. Pět minut před koncem základní hrací doby Válovu střelu tečoval mezi betony Machovského Herčík, jeho trefu posvětili rozhodčí po konzultaci s videorozhodčím. V předposlední minutě pak Pardubice přidaly ještě čtvrtou branku.

„Myslím, že jsme viděli velice zajímavé, rychlé utkání se spoustou osobních soubojů, bylo to nahoru – dolů. Spousta šancí, hodně vyloučených, takže si myslím, že zápas byl zajímavý pro diváky. Z naší strany to bylo vybojované vítězství, hráli jsme skvěle týmově a šli si za tím vítězstvím. Samozřejmě jsme věděli, co nás v Olomouci čeká, náročný hokej plný osobních soubojů, hodně agresivity, což se potvrdilo. Já bych chtěl hráčům do kabiny poděkovat za předvedený výkon a jsem hrozně rád, že jsme zvrátili vítězství na naši stranu, a odvážíme si tři body,“ řekl trenér Pardubic Marek Zadina.

„Samozřejmě, že nás to mrzí, závěr nám nevyšel. Když si vezmeme první třetinu, tak si myslím, že jsme měli dobrý vstup do zápasu. Měli jsme několik střel, byly tam šance, ale potom přišly kruté chvíle, kdy to bylo rázem nula dva. Přesilovka nás potom dostala gólem zpět. Druhou třetinu jsme začali šancemi v přesilovce, to byla trochu škoda, ale drželi jsme se v pásmu a měli jsme tam několik šancí. Pak to byl boj až do závěru. Trochu nás to mrzí, ale myslím si, že tu byla skvělá atmosféra, bojovný hokej, muselo se to líbit. Až do čtvrtého gólu jsme ještě věřili, že budeme mít šanci odvolat brankáře, což se tedy stalo, ale už za jiného stavu. Ale podali jsme dnes o moc lepší výkon, byli jsme připravenější a dřeli jsme až do závěru," řekl Róbert Petrovický, asistent trenéra HC Olomouc.

HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice 2:4 (1:2, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 20. Nahodil (Káňa, Sirota), 44. Fridrich (Navrátil, Kusko) – 12. Vondráček (Will), 13. Vondráček (Šustr, Dvořák), 55. Herčík (Vála), 59. Mandát (Vondráček). Rozhodčí: Kika, Cabák – Lederer, Blažek. Vyloučení: 2:3, navíc Šustr 5 min. + do konce. Využití: 2:0. Diváci: 5250.

HC Olomouc: Machovský – Ondrušek, Černý, Sirota, Rutar, Rašner, Řezníček, Korenčík, Škůrek – Káňa, Musil, Kunc – Plášek, Kusko, Navrátil – Fridrich, Nahodil, Kohout – Anděl, Knotek, Doktor. Trenér Jan Tomajko.

Pardubice: Will – Hájek, Čerešňák, Dvořák, Šustr, Vála, Musil, Houdek – Červenka, Sedlák, Smejkal – Radil, Kousal, Kaut – Mandát, Poulíček, Vondráček – Lichtag, Paulovič, Herčík. Trenér Marek Zadina.

Reklama

acoptik

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Používáme kvalitní značkové čočky Essilor-France. Nabízíme nejnižší ceny v okolí bez podmíněných nákupů! Jen u nás koupíte obroučky od 150,- Kč. Zakázky zpracováváme ve vl...