Olomoucké volejbalistky vyhrály v Liberci - OLOMOUC.CZ
Reklama

Úterý 22. října 2024, svátek má Sabina, venku je 4.9 °C

Olomoucké volejbalistky vyhrály v Liberci

Sport

13.10.2024

Volejbalová extraliga měla na pořadu třetí kolo. V Liberci hrála Šantovka Olomouc o první místo. Šternberk bojoval doma proti Ostravě pro změnu o první body. Vysokoškolačky zvládly duel dvou neporažených celků a vyhrály 3:0. Sokol bojoval proti Ostravě, vyhrál první set, druhý byl vyrovnaný, ale vyšel lépe Ostravě a ta pak otočila duel na svoji stranu a vyhrála 3:1

Olomouc vstoupila do utkání s velkou razancí. Hned na začátku se dostala do tříbodového vedení. Dukla se snažila náskok stáhnout, ale marně. Nepomohl ani oddechový čas trenéra Gálíka za stavu 3:8. Liberec se sice snažil, ale hostům se dařilo vše, na co sáhli. První set byl v jasné režii Šantovky, která vyhrála 25:19.

Do druhého setu opět vstoupil lépe tým z Hané. Za stavu 2:6 vystřídal trenér domácích Formánkovou a do hry se dostala Fixová. Liberec se s příchodem nové hráčky zvedl a přiblížil se na rozdíl jednoho jediného bodu. Trenér hostů Jan Drešl pak také zamíchal se sestavou, když do hry poslal smečařku Michaelu Smolkovou. Domácí se poprvé dostali do vedení za stavu 20:19, kdy si trenér hostů vzal oddechový čas. Vyrovnanou koncovku utnul obrovský dvojblok Šantovky. V druhém setu zvítězila univerzita 25:22.

Ve třetím setu pro změnu začala lépe Dukla, avšak Olomouc se držela těsně za ní. Šantovka nakonec Liberec dohnala a ujala se vedení. Dukla si ale nenechala soupeřky utéct. Za stavu 16:16 došlo k dalšímu srovnání. Šantovka ale v koncovce odskočila. Dukla sice stáhla na 22:24, ale povedená smeč Josefíny Smolkové zápas ukončila. Olomouc vyhrála bez ztráty jediného setu 3:0.

„Gratulace soupeři, protože hrál dobře a bezchybně. My jsme natropili strašně moc nevynucených chyb a kazili jsme servis, což by v domácím prostředí měla být naše výhoda. Soupeř předvedl koncentrovaný výkon a my jsme se dnes trápili ve všech činnostech,” řekl kouč domácího tým Libor Gálik

 A jak videl duel asistent Jana Drešla Patrik Minda? „Jsme rádi, že jsme to dneska zvládli za tři body. Byl to náročný zápas, ale zvládli jsme velmi dobře dvě koncovky a splnili jsme všechny taktické pokyny, které jsme měli, takže odvážíme tři body a jsme velmi šťastní.“

V dalším zápase hraje VK Šantovka Olomouc UP v sobotu 19. října od 17:00 ve sportovní hale UP v Olomouci proti Olympu Praha.

VK Dukla Liberec – VK Šantovka Olomouc UP 0:3 (- 19, -22, -22)

Rozhodčí: Ostranský, Činátl. Čas: 78 min. Diváků: 317.

Liberec: Godoi, Lankhorst, Šulcová, Körmendyová, Formánková, Pavlíková, libero Kolářová. Střídaly: Silva, Pragerová, Fixová, Brunclíková.

Olomouc: Gerotto, Bajusz, J. Smolková, Nowak, Pereira, Frankevych, libero Chaloupková. Střídaly: M. Smolková, Nečasová.

Ve třetím extraligovém kole hostily šternberské volejbalistky na domácí palubovce soupeře z Ostravy. Domácí tým ještě nevyhrál, Ostrava ze dvou utkání doma proti Přerovu a Prostějovu porazila překvapivě Prostějov a stejně překvapivě padla v 1. kole s Přerovem. Šternberk na soupeře vlétl a vyhrál první set. Ve druhém byl stav ještě 17:17, pak zabrali zkušenější hosté a zvládli i koncovku třetího setu a zápas otočili. Ostrava vyhrála ve Šternberku 3:1.

Šternberk výborné vlétl do zápas, vedl v první sadě 11:5, soupeř snížil na 14:9, ale po time-outu Miroslava Jehláře získal Sokol vedení 17:9. Šternberk bojoval, tým burcovala v obraně kapitánka Laura Holubcová, v útoku i na servisu se dařilo Deaně Valentové. Závěr však bylo drama, Ostrava snížila na 22:23, ale Sokol už si set nenechal vzít a vyhrál 25:22.

Začátek druhé sady vyšel hostům, vedli 6:1. Sokol začal stahovat a skóre srovnal za stavu 17:17. Pak při servisu Hadáčkové hosté odskočili, trenér domácích zkusil oživit hru střídající trojicí Kamińskou, Dovhoshapko a Laifrovou, ale Štrbová proměnila setbol a po výhře 25:19 Ostrava srovnala.

Třetí část duelu opět začala lépe Ostrava, ale na 10:10 zakončila útok Anna Šotkovská, Sokol doběhl soupeře opět za stavu 17:17, kdy se dařilo bodovat Laifrové s Holubcovou. Za stavu 23:22 pro Ostravu přiznala sudí Lobo Machado sporný míč hostům a setbol pak proměnila Kojdová.

Další set Vedl Sokol po dvou esech Valentové 5:1, hosté odpověděli Kojdovou a na síti začala úřadovat reprezentantka v dresu hostí Jedličková. Při servisu Jasečkové a Jakuškiny pak Ostrava odskočila, Šternberku odešel útok a svěřenkyně trenéra Pommera už si došly pro vítězství 25:13 a 3:1.

,,Z dnešního zápasu si musíme vzít ponaučení a makat dál. Byli jsme Ostravě vyrovnaným soupeřem. Nedařilo se nám ale v rozhodujících fázích získat hru na svou stranu a především v třetím setu za stavu 23:23 jsme promarnili šanci na zisk bodu,” řekl k utkání trenér domácích Miroslav Jehlář.

,,V podstatě set a půl do nás soupeř bušil, neměl co ztratit, vycházelo mu to. Pak jsme to postupně začali přetáčet, a jsem rád, že bereme tři body, protože víme loni jsme tu hráli 3:2 a víme že tady prostě to není jednoduché, když se soupeři daří a my jsme dneska strašně špatně bránili, a byli jsme takové vláčné. Ale pak jsme to otočili, což je pro nás důležité,” zhodnotil zápas trenér Ostravy Zdeněk Pommer.

V dalším utkání hrají volejbalistky Sokola Šternberk ve 4. extraligovém kole v sobotu 19. října od 17 hodin na palubovce VK Prostějov.

TJ Sokol Šternberk - TJ Ostrava 1:3 (22, -19, -23, -13)

Rozhodčí: Lobo Machado, Trumpeš. Čas: 106 minut. Diváků: 122.

Šternberk: Dvořáčková, Valentová, Kořínková, Látalová, Šotkovská, Holubcová, libero: Brinková. Střídaly: Laifrová, Dovhoshapková, Kamińská.

Ostrava: Hadáčková, Kašparová, Kojdová, Jedličková, Štrbová, Jasečková, libero: Slavíková, Střídaly: Mikelová, Jakuškina, Hublová.

Reklama

Obrazy od Dity - Dita Doležalová

Katalog firem » Kultura a umění » Tvůrci, kreativní tvoření

Věnuji tento obraz do prodeje - aukce na FB na Obrazy od Dity, z něhož celá částka půjde na POVODNĚ v Jeseníkách a to buď na Donio - konkrétní rodině, nebo přímo vybrané rodině do Jeseníků.
Cena obrazu 7.200,- Kč, velikost 50 x 50 x 4 cm.
Zájemci pište do komentářů na FB pod příspěvkem cenu, za kterou jej chcete koupit. Kdo chce zůstat anonymní, může mi napsat zprávu a já anonymně částku ve vláknu zveřejněním. To kam peníze po té doputují, zveřejním na FB.
Prosím o sdílení, ať penízky pomůžou.