Olomoucko udolalo Slavii po dvojím prodloužení - OLOMOUC.CZ
Reklama

Neděle 20. října 2024, svátek má Vendelín, venku je 7 °C

Olomoucko udolalo Slavii po dvojím prodloužení

Sport

19.10.2024

Neuvěřitelné drama nabídlo ligové utkání mezi BK Olomoucko a pražskou Slavií. O vítězi naprosto vyrovnaného souboje rozhodlo až druhé prodloužení. Po výsledku 96:90 byli šťastnější domácí, kteří vydřeli třetí výhru v sezoně.

První oddechový čas si domácí brali již na začátku druhé minuty za nepříznivého stavu 0:7. Jejich ztráta narostla až na dvouciferný rozdíl, až pak se hanácká sestava dostala do tempa a v 8. minutě otočila na 17:16 po koši Wrighra. Úvodní desetiminutovku přesto ovládli hosté, když na 20:19 ve prospěch Slavie upravil současně se sirénou Watson-Gayle.

Ve druhé části utkání se soupeři několikrát vystřídali ve vedení. O olomouckou ofenzivu se často staral Carter, který se už v 15. minutě dostal na jedenáct bodů. Společně s ním se činil také další dvouciferný střelec Wertz, přesto první poločas Olomoucko prohrálo 36:37.

Do třetí části Olomoucko vtrhlo sérií sedmi bodů a několikrát o šest bodů. V polovině 29. minuty byl už rozdíl mezi soupeři ale opět jednobodový a v koncovce periody dokonce Pražané otočili výsledek na 56:54.

V poslední periodě drama vrcholilo. Dvě minuty před koncem Wright čtyřbodovou akcí zařídil domácím vedení 73:67, Slavia ale dokázala vyrovnat čtyřiadvacet vteřin před koncem a šlo se do prodloužení. V nastavení šla Slavia dopředu, Hanáci ovšem otočili, následně však dvakrát neudrželi těsné vedení a díky tomu si hosté vybojovali dalších pět minut navíc. Fyzicky extrémně náročný duel v úplném závěry rozhodly trestné hody a chyby v rozehrávce. V obou disciplínách byli lepší domácí, což rozhodlo o jejich úspěchu.

„Jsme neuvěřitelně šťastní. Podařilo se nám porazit velice nepříjemného soupeře. Bylo to fyzicky extrémně náročné utkání, v němž jsme obstáli. Hráči odvedli, co mohli, věřili, že můžou zápas zvládnout, i když se jim v některých pasážích úplně nedařilo. Ukázali ale charakter a to nakonec rozhodlo,“ řekl trenér BK Olomoucko Andrew Hipsher.

Reklama

GALERIE ANDĚL

Katalog firem » Kultura a umění » Galerie

Nabízíme originální díla a výtvory současných malířů, grafiků, keramiků, šperkařů, kovářů a dalších umělců. Pořádáme besedy s umělci, křty, komorní koncerty. Obrazy, keramika...