Osobnosti do čela kraje? Tož to je normální! - OLOMOUC.CZ
Reklama

Čtvrtek 19. září 2024, svátek má Zita, venku je 13.7 °C

Osobnosti do čela kraje? Tož to je normální!

Advertorial

16.9.2024

Autor: PR článek

Občanští demokraté sestavili pro zářijové krajské volby kandidátku výrazných osobností. Do voleb ji povede dlouholetý bývalý starosta Uničova a současný náměstek hejtmana pro zdravotnictví Dalibor Horák či lékař záchranář Ivo Mareš.

Občanští demokraté vysílají do krajských voleb silnou sestavu.

Foto: ODS

Z třetí pozice bude kandidovat 1. náměstkyně primátora města Prostějova a předsedkyně tamního Okrašlovacího spolku Milada Sokolová. Silné zastoupení budou mít na kandidátní listině i další okresy našeho kraje. Nejvýše postaveným kandidátem z Šumperska bude jednatel výrobní společnosti Josef Ťulpík z Bludova, Jesenicko bude na čelních pozicích kandidátky zastupovat dlouholetý bývalý starosta obce Lipová-lázně Luboš Žmolík a Přerovsko vědec, přerovský radní a vedoucí loutkového divadla Jakub Navařík.

Bojovat za náš kraj

Na kandidátce občanských demokratů nechybí ani nezávislé osobnosti, mezi které patří zpěvák prostějovské hudební skupiny NOVIOS a zastupitel Prostějoviček Pavel Kožnárek, místostarosta Kojetína Arnošt Petružela nebo starosta Ondratic Bohuslav Koštanský. „Bojovat za náš kraj a otevřít kandidátku nezávislým osobnostem? Tož to je normální,“ říká lídr kandidátky Dalibor Horák s odkazem na neotřelé volební heslo občanských demokratů v Olomouckém kraji.

Kandidátka starostů

Kandidátku občanských demokratů ovšem nezdobí zdaleka jen nezávislé „posily“. Za zmínku stojí určitě osmička dalších starostů. Za ODS totiž do kraje kandidují také nejvyšší představitelé Šternberka Stanislav Orság, Uničova Radek Vincour, Velké Bystřice Marek Pazdera, Štítů Jiří Vogel, Šumvaldu Josef Šenk, Držovic Jaroslav Studený, obce Hradec-Nová Ves Pavel Stejskal či Alojzova Libor Vysloužil. Silnou obecní linku navíc doplňuje i náměstek primátora města Přerova Miloslav Dohnal či bývalá dlouholetá starostka Náměště na Hané Marta Husičková či šumperský radní a současně náměstek hejtmana pro sport Roman Macek.

Lékaři i odborníci

Nejen osvědčení komunální politici ale tvoří důvod, proč si kandidátka ODS zaslouží v krajských volbách hlasy voličů. Za občanské demokraty totiž jako obvykle jdou do voleb i výrazní a úspěšní živnostníci, které zastupuje například prostějovský optometrista Radek Wagner, pedagogové jako ředitelka šternberského gymnázia Tamara Kaňáková, zdravotníci v čele s lékařem a pedagogem Pavlem Hejtmánkem či reprezentanti spolků, ke kterým patří jednatel Základní organizace Českého svazu chovatelů v Kojetíně Jiří Petružela.

„Naše kandidátka spojuje odborníky ze všech oblastí života Olomouckého kraje,“ shrnul Dalibor Horák.

Zadavatel/Zhotovitel: ODS

Lídr kandidátky – náměstek hejtmana Dalibor Horák

Foto: ODS

Lékař záchranář Ivo Mareš z Olomouce

Foto: ODS

Náměstkyně prostějovského primátora Milada Sokolová

Foto: ODS

Jednatel výrobní společnosti Josef Ťulpík z Šumperska

Foto: ODS

PR článek