Parádní start, BK Olomoucko sestřelil Pardubice - OLOMOUC.CZ
Reklama

Pondělí 23. září 2024, svátek má Berta, venku je 9 °C

Parádní start, BK Olomoucko sestřelil Pardubice

Sport

21.9.2024

Skvěle vstoupili do nového ročníku Kooperativa NBL basketbalisté BK Olomoucko. Proti silným Pardubicím sice neudrželi náskok sedmi bodů z prvního poločasu, díky velké bojovnosti ale vyhráli 93:88 a vydrželi vítězství.

Oba soupeři začali velice svižně a hráči dávali najevo, že se startu nového ročníku nemohli dočkat. V úvodní pětiminutovce se několikrát vystřídali ve vedení, pak ale byli úspěšnější basketbalisté Olomoucka. Postupně navyšovali svůj náskok a v samotném závěru periody upravil Wright na 27:19.

Na startu druhé čtvrtiny proměnil Wertz čtyři trestné hody v řadě a po následujícím koši Žáka hosté brali za nepříznivého stavu 19:33 oddechový čas. Náskok Olomoucka narost až na 38:21, pak se hosté zvedli a snížili na rozdíl jedenácti bodů. Následoval ale další nápor Hanáků, kteří díky přesné střelbě z dálky odskočili na 47:32 na konci 16. minuty. Do konce poločasu přidali pouze dva body, přesto po dvaceti minutách drželi nadějný stav 49:42.

Po dvou minutách třetí čtvrtiny po koši Brunka domácí vedli pouze o tři body 49:46, Pardubice ovšem dál nepustili. Tvrdě bojovali o každý míč a po trojce Wertze vedli 66:54. Do poslední čtvrtiny pak vstupovali za příznivého stavu 71:63, přičemž skóre zařídil trojkou současně s klaksonem pardubický Šiška.

Ještě šest minut před koncem Olomoucko vedlo dvouciferným rozdílem, na začátku závěrečné pětiminutovky ale pardubický Svojanovský snížil na 78:82 a šlo se do dramatické koncovky. V závěru pokaždé dokázali hráči domácího výběru odpovědět na úspěšné střely soupeře a necelé dvě minuty před koncem vedli o pět bodů a tento náskok v závěru přetavili v cenné vítězství.

„Pardubicím patří hold za to, jak se po přestávce vrátili do zápasu. Je to dobře vedený tým, kvalitním trenérem. Oba týmy vstoupily do sezony s řadou nových hráčů, nebylo to ale příliš vidět. Jsem šťastný, že se nám podařilo první utkání v sezoně na domácí palubovce vyhrát. Pro náš mladý tým je to povzbuzení do další práce. První zápas nám ukázal, že jsme se vydali dobrým směrem a věřím, že na té cestě zůstaneme,“ řekl trenér BK Olomoucko Andrew Hipsher.

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz