Pevnost poznání se na dva dny promění na Pevnost duchů - OLOMOUC.CZ
Reklama

Úterý 22. října 2024, svátek má Sabina, venku je 5 °C

Pevnost poznání se na dva dny promění na Pevnost duchů

Zprávy z regionu

21.10.2024

Autor: red

Záhadné šifry, světelné hry, stezka odvahy, tajemství minerálů, svět pohledem termokamery, malování na obličej. To vše a mnohem víc vás v Pevnosti poznání - Centra popularizace Přírodovědecké fakulty UP čeká od pátku 25. 10. do soboty 26. 10. 2024.

Foto: Pevnost poznání

Ať už dáváte přednost slovanským Dušičkám, nebo americkému Halloweenu, v magickém období přelomu října a listopadu, kdy se podle starých mýtů propojují světy živých a mrtvých, u nás propojíme svět vědy a zábavy v pořádně strašidelném duchu.

„Pevnost duchů se stala doslova olomouckou klasikou. Mimo unikátní výzdoby dotvářejí kouzelnou atmosféru místa také naši animátoři a průvodci z řad studentů Univerzity Palackého, kteří se opět převléknou za duchy, monstra a strašidla,“ říká k akci Roman Chvátal, programový ředitel Pevnosti poznání.

V olomouckém interaktivním muzeu vědy bude pro návštěvníky opět připraven i unikátní tematický doprovodný program. Ten bude zahrnovat speciální vědecké workshopy v kreativní dílně i Laboratoři poznání, ale i světelné experimenty s UV světlem nebo strašidelná interaktivní show přímo v expozicích.

Program doplní nejen populární stezka odvahy, malování na obličej, ale i popularizační přednášky zoologa a antropologa Evžena Tošenovského, které se zaměří na původ mýtů o hejkalech, vlkodlacích nebo bludičkách. Součástí budou i ukázky živých zvířat, které stály u zrodu těchto představ a inspirovaly lidskou představivost.

Kompletní program akce naleznete na webu www.pevnostpoznani.cz